Как да постигнем сияйната кожа на Джей Ло в 8 лесни стъпки

Как да постигнем сияйната кожа на Джей Ло в 8 лесни стъпки

Сподели

„Искам да изглеждам сийяна и свежа като Джей Ло, а не на 50!“. Тази мантра за младост се среща все по-често в интернет пространството. Появиха се редица от така наречените „миймове“ спрямо безупречния външен вид на латино дивата, която вече е на половин век, и „средностатистически“ жени, чието лице вече е отпуснало контурите си в доста по-скромна възраст. Сравнения от сорта

„Джей Ло на 50 – Аз на 30“

обиколиха социалните платформи и са толкова тренди, че ги виждаме поне веднъж на ден в нюзфийда си. А въпросът как госпожа Лопес поддържа фигурата и лицето си толкова младолико все още ни вълнува. 

 

Фотокредит: Mario Anzuoni/Reuters, FILE

Как успява да забави процеса на стареене при звездите знае само Нилам Холмс – 

водещ експерт в дерматологията

Познанията й в грижата за лицето й носят култов статус в Холивуд вече над три десетилетия. Тя е основния „дизайнер на младостта“ зад фасадата на Холмс на множество знаменитости  индустрията (Шарлот Тилбъри, Кейт Мос и др.). „Правилното разбиране на кожата ви означава, че можете да получите правилната грижа за кожата, която да отговори на вашите проблеми“, казва тя. 

В разговор с Vogue Холмс дава няколко съвета, чрез които можете да постигнете безупречна кожа като тази на Джей Ло.

Хидратация

Хидратацията е ключова. Средно телата ни се състоят от 60 % вода. Имате нужда от нея за вашата клетъчна дейност и почти всичко останало. Пиенето на вода е от жизненоважно значение, но трябва също така да въведете хидратиращи съставки в рутинната си грижа за кожата. Глицеринът също е много добър за хидратация и до голяма степен се подценява. Страхотен е за привличане на влага.

Планирайте правилно бюджета си

Когато става въпрос за рутинна грижа за кожата, трябва да сте последователни, поради което винаги е добре да се придържате към бюджета си. Няма смисъл да пръскате голяма сума пари за скъп продукт, ако не можете да продължите да го използвате дългосрочно. Има много добри марки на достъпни цени.

Почистването е жизненоважно

Почистването и ексфолирането на кожата са две от най-важните неща, които можете да направите. От грим, пот и излишна мазнина до замърсители, мръсотия и мъртви кожни клетки, те работят, за да прочистят порите ви от всички неприятни неща. И създават перфектното платно, върху което можете да наслоите своите серуми и овлажнители. Ако не можете да направите и двете, изберете почистващ препарат с ексфолиращи съставки.

Не прекалявайте с ексфолирането

Много хора са склонни към прекомерно ексфолиране. Ако кожата ви е чувствителна, това вероятно е защото сте износили кожната си бариера. Идеята е да се премахнат мъртвите кожни клетки, а не новите, здрави, поради което не се препоръчват много тежките пилинги. Ензимните ексфолианти са страхотни, защото те просто разтварят „лепилото“, което държи мъртвата кожа на място.

Съставките и процентите им в продукта

Например, витамин С е страхотен, но е доста агресивен, така че грешната формула и процент могат наистина да раздразнят кожата ви. Хората са склонни да избират по-висок процент, защото смятат, че е по-ефективен, но това не винаги е така.

Използвайте правилния ретинол

Ретинолът е златният стандарт за анти-стареене и клетъчна регенерация. Има толкова много различни видове: ретинол, ретинал, ретиноид, ретиноева киселина, третиноин и адапален сред тях. Отново съществува изкушението да използвате най-силния, но той може да не е подходящ за вашата кожа. Някой с лошо акне може да използва адапален, докато някой със сериозно увреждане от слънцето и с бръчки може да използва третиноин. Посетете експерт, преди да включите ретинол в ритуалите си за разкрасяване.

Бъдете внимателни, когато изпробвате нови технологии

Обичам лазерите, но трябва да сте сигурни, че те са в правилните ръце. Избягвайте всичко, което обещава да премахне горния ви слой кожа. Агресивните лазери могат да бъдат добри за тежки белези от акне и изгаряния, но като цяло искайте нещо по-щадящо. Микроблейдингът може да бъде невероятен за вашата кожа. Създавайки контролирани микротравми, кожата се научава да се възстановява по-ефективно. Но трябва да се прави в клинична среда, а не у дома. Някои хора обичат да използват продукти с микроигли, за да могат да прокарат съставките по-навътре в кожата, но те трябва да са стерилни, а не просто стар серум. Предпочитам да използвам хиалуронов гел, нещо, което да помогне на машината да се плъзга по лицето.

Заредете своята грижа за кожата с домашни устройства

Повечето хора нямат време за едночасово лечение, поради което е чудесно да допълните рутината си с домашни устройства като микротокови мускулни стимулатори и LED светлини. Те също могат да направят вашите продукти по-ефективни. Така че, ако имате почистващ препарат и вземете една от онези вибриращи силиконови ексфолиращи четки, вие всъщност подобрявате рутината си за почистване. Ако използвате хиалуронова киселина и използвате ултразвуков инструмент с нея, той ще разгради частиците на малки молекули, които след това ще се абсорбират по-ефективно в кожата. LED светлините са чудесни за стимулиране на колагена, лечение на акне и общо обновяване. Но не всички светодиоди са създадени еднакви. Някои от тях са просто цветни светлини, така че се уверете, че сте взели реномирана. 

 

Актуално

Избрано за вас