Двуседмичното изпитание на Краси Георгиев приключи

Двуседмичното изпитание на Краси Георгиев приключи

Сподели

Ултрамаратонецът Краси Георгиев излезе от стъклената клетка, в която прекара последните две седмици като част от невиждания до момента в световен мащаб социален експеримент.

В „Стъклената клетка“ Краси посрещна рождения си ден, сблъска се с високи нива на стрес, вдигна холестерола, преживя паник атака. Но спечели още много верни последователи.

Близки и приятели идваха всеки ден пред стъклената кутия в парка пред НДК, за да го окуражат и подкрепят в инициативата, чиято цел е борбата със зависимостите –

превенция на дигитална зависимост, наркотици, алкохол, консумацията на енергийни напитки на лица под 18 години.

Бащата на Краси също го подкрепяше и идваше пред контейнера с три напълно остъклени стени заедно с кучето му Лайра, за да даде сила на сина си.

Бащата на ултрамаратонецът и вярното куче на Краси – Лайра. / личен архив

В стъклената кутия Краси разполагаше единствено с пътека за бягане и матрак за спане. Чрез закачената на стената камера, той имаше възможност да комуникира с външния свят по 30 минути на ден и да получава предизвикателства от страна на публиката.

Братовчедката на Краси – Пепа Стоянова / личен архив

В деня преди да излезе от стъклената клетка, за селфи и съпорт се появи актьорът Филип Буков.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Krasse Gueorguiev (@krassegueorguiev)

В дъждовния следобед днес да аплодират ултрамаратонеца дойдоха много поддръжници, а самият Краси бе щастлив.

„Цялото това нещо бе лудост!“, заяви той.

„Когато излязох от клетката, изпитах много различни чувства и емоции. Разтрепериха ми се краката. Светът ми изглеждаше много голям. В началото ми беше трудно. Една подобна изолация не е шега работа. Ще видим как ще ни се отрази затварянето заради пандемията”, сподели още Георгиев пред НТВ веднага след излизането си.

Той сподели, че е правел по 18 км на ден на пътеката в клетката.

Светът става все по-изолиран, каза още Краси, който иска да покаже какво костваше на обществото и на децата двугодишната COVID-пандемия.

Събраните данни от експеримента ще бъдат използвани за изследване на физическите и психически проблеми вследствие на социалната изолация.

Фотокредит водеща снимка: БТА

 

Актуално

Избрано за вас