Огледалце, я кажи: 7 стъпки за красива кожа

Огледалце, я кажи: 7 стъпки за красива кожа

Сподели

Грижата за вашата кожа е ключова за здравият й, жизнен вид, за предотвратяване на преждевременно стареене и избягване на често срещани проблеми като акне, екзема и розацея. 

От HealthLine споделят някои съвети, които ще ви помогнат да постигнете сияен външен вид без особени усилия.

Почистване, но не само пролетно

Първата стъпка във всяка рутинна грижа за кожата е почистването. За разлика от пролетното, което прилагаме в дома си и прилича на нещо като основен ремонт, лицето иска ежедневно усилие. Изберете нежен почистващ препарат, който е подходящ за вашия тип кожа, и го използвайте два пъти на ден, за да премахнете мръсотията, омазняването и грима. Избягвайте  горещата вода, която може да лиши кожата ви от естествените й мазнини.

Избор на подходящ крем

След почистване нанесете овлажняващ крем върху кожата си, за да задържите влагата и да предотвратите сухота. Изберете овлажнител или хидратиращ крем, който е подходящ за вашия тип кожа. Добре е той да съдържа съставки като хиалуронова киселина или глицерин, които помагат за хидратацията.

Пази се, слънце!

Защитете кожата си от вредните лъчи на слънцето, като използвате широкоспектърен слънцезащитен крем с фактор поне 30. Нанесете го щедро върху всички открити участъци от кожата си. Нанасяйте отново на всеки два часа или след плуване или изпотяване.

Аз съм това, което ям

Здравословната диета, богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постни протеини, може да ви помогне да подхраните кожата си отвътре навън. Избягвайте храни с високо съдържание на захар, нездравословни мазнини и преработени съставки, които могат да допринесат за възпаление и кожни проблеми.

Да ти върви по вода

Пиенето на много вода е от съществено значение за поддържане на кожата ви хидратирана и здрава. Стремете се да пиете поне 8 чаши вода на ден и избягвайте прекомерния кофеин и алкохол, които могат да дехидратират кожата ви.

Сън за красота

Да се наспите е от съществено значение за поддържане на здрава кожа. Липсата на сън може да причини стрес, възпаление и повишаване на нивата на кортизол, което може да доведе до акне, бръчки и други кожни проблеми.

Без агресори в козметиката

Избягвайте да използвате агресивни сапуни, тонери и скрабове, които могат да увредят естествената бариера на кожата ви. Придържайте се към нежни, недразнещи продукти и избягвайте прекомерното ексфолиране, което може да доведе до сухота, зачервяване и раздразнение.

Актуално