Датата на раждане издава неподозирани качества на зодиите

Снимка: timesofindia.indiatimes.com

Датата на раждане издава неподозирани качества на зодиите

Снимка: timesofindia.indiatimes.com
Сподели

Дванайсетте  типа личности, очертани от зодиите, се характеризират като основни. Очевидно е, че всеки човек по света няма да се вмести точно в една от дванадесетте категории. Астрологията обаче е много по-гъвкава, отколкото много хора осъзнават. Ако не виждате прилика между себе си и останалите представители на същата зодия, това може да е, защото попадате само в един от трите му декани. Те представляват 36 групи звезди, използвани в древноегипетската астрономия за удобно разделяне на 360-градусовата еклиптика (сечението на равнината, в която лежи земната орбита с небесната сфера). Периодът на всяка една от зодиите е разделен на три декана, съставени от по 10 дни. Те имат свой специален начин за изразяване на качествата на този знак. Обикновено носят общите качества на зодията, която описват.  Те обаче показват и как определени характеристики са подчертани при някои хора.  Не е сложно да проучите декана си – той се определя от датата на раждане, поясняват от yourtango.com.

Рак декана 1 (21 юни – 1 юли)

Следвайки плътно стъпките на Лъва, Раците от декана 1 са класически представител на зодията. Логичните дебати може и да не са силната им страна, но те ще отстояват гледната си точка докрай. Когато става въпрос за семейството им, те проявяват лоялност.

Рак деканат 2 (2 юли – 11 юли)

Този деканат на Рака е свързан с Плутон и има допълнително влияние от Скорпион. Личностите, родени в този период, са се  научили да подкрепят позицията си с мъдри слова, уповавайки се на своя опит.  При тях е невъзможно да видите настойчиво тропане с крак.

Ракът от втори декан е тих и решителен.

Въпреки че това може да изглежда малко мрачно, те са най-мекушавите представители на този знак. Това не означава, че те са по-малко склонни или способни да се държат жестоко, ако трябва да защитят семейството си.

Рак декан 3 (12 юли – 22 юли)

Управляващата планета на Рака е Луната, а третият деканат е мястото, където „лунната енергия“ влиза в действие. За тях всичко е „черно или бяло“. Те ще намерят известно облекчение от постоянния вътрешен стрес, ако изразходват енергията си.  Могат да го направят, грижейки се за другите, отдавайки се на кариера в сферата на доброволчеството. Те са и отлични художници. Това е добър начин да изразят емоционалното си състояние.

Актуално