Април пристига с ретрограден Меркурий: Какво ще донесе на зодиите?

Снимка: Shutterstock

Април пристига с ретрограден Меркурий: Какво ще донесе на зодиите?

Снимка: Shutterstock
Сподели

Броени часове ни делят от април 2024 г. Този месец носи слънчево затъмнение и новолуние, но и много възможности за любовен, професионален и творчески напредък. Ретроградният Меркурий идва с обичайните закъснения при пътуване и неуспехи в комуникацията.

Овен

През април във вашия знак има както ретрограден Меркурий, така и затъмнение. Помислете дали да не си дадете почивка от социалните мрежи и внимавайте с думите си. Макар че слънчевите затъмнения могат да предизвикат безпокойство, тъй като са свързани с проявлението на новолунието, това е идеално време за поставяне на цели. Когато Слънцето напусне вашия знак и навлезе в Телец, не тъжете, защото сезонът на рождените ви дни е приключил. Усмихнете се, защото има достатъчно възможности да сбъднете своите желания.

Телец

Вашият сезон започва този месец… както и ретроградният Меркурий. Но не се страхувайте. Макар че вероятно ще искате да си починете от социалните медии, а приложенията за запознанства ще са кошмар, вибрациите са създадени за срещи, достойни за романтичен филм. Помислете, че можете да срещнете следващата си голяма любов, докато тичате по задачи, облечени в пижами. Ако вече имате партньорски отношения или търсите по-дълбока връзка в рамките на приятелствата си, знайте, че поради това, че Юнона, астероидът на обвързването, приключва ретроградното си движение, този месец е абсолютно подходящ за любов. Просто се грижете за себе си по време на пълнолунието в Скорпион и знайте, че в края на месеца, след като Меркурий стане директен, ще получите точно това, което искате.

Близнаци

Април започва с ретрограден Меркурий, който предизвиква предизвикателства в общуването, но също така задълбочава социалните връзки. Този период изисква преоценка на приятелствата. Насърчава ви да правите разлика между познати и истински съюзници, за да сте сигурни, че усилията ви са насочени към значими взаимоотношения. Слънчевото затъмнение и новолунието в Овен предвещават ново начало на професионални партньорства или засилване на вече съществуващите. Това мощно космическо събитие обаче може също така да изчерпи енергията ви, което налага да балансирате между използването на възможностите и полагането на грижи за себе си, за да се справите с възникналата раздразнителност.

Рак

През април настъпва ретрограден Меркурий, който може да забави желаните резултати в работата ви. Въпреки желанието да напреднете, приемете, че отговорите и подписването на договори може да са по-бавни от обикновено. Това е месец, в който можете да се отдръпнете от непрестанното преследване на успеха и да се отдадете на отдих и почивка без чувство за вина. Пътуването на Венера в Овен може да открие възможности за кариера, но все пак сезонът на Телеца ви напомня за стойността на забавлението и отдръпването от постоянната продуктивност. Навлизането на Венера в Телец също така подсказва за романтични възможности в социалния ви кръг

Лъв

С настъпването на април трябва да се справите с ретроградния Меркурий в Овен, който хвърля несигурност върху пътуванията и придвижването. Това ви прави особено податливи на закъснения. С навлизането на Венера в Овен обаче във вас се запалва искрата на трансформацията, която вдъхновява смела промяна на стила, съответстваща на царствената ви природа. Новолунието в Овен и слънчевото затъмнение са в центъра на вниманието, което носи смесица от очакване и безпокойство. За разлика от лунното затъмнение от миналия месец, това слънчево събитие сигнализира не за край, а за интроспекция. Това е време за Лъвовете да приемат уединението, да намалят ангажиментите си и да се отдадат на заслужена почивка.

Дева

През април ще трябва да се ориентирате в бурните води на ретроградния Меркурий – период, който изисква прецизност в общуването, за да избегнете недоразумения с най-близките си хора. Навлизането на Венера в Овен по средата на периода обаче предлага успокоение. Любовта и привързаността ще останат в изобилие сред хаоса. Периодът е прекъснат от новолуние и слънчево затъмнение в Овен, които ви подтикват към самоанализ и може би към така необходимата почивка в социалните мрежи. Това е подходящ момент за самоанализ и грижа, който насърчава отдръпването от дигиталната среда. С преминаването на Слънцето в Телец вниманието ви се насочва към личностното израстване и изследването на нови интереси.

Везни

Април носи предизвикателства и възможности. Тази фаза изисква внимателна комуникация, особено с най-близките ви хора, тъй като са възможни недоразумения. Търпението се превръща във ваша добродетел, независимо дали се ориентирате към промени в личните взаимоотношения, или празнувате важни събития. Новолунието в Овен и слънчевото затъмнение предизвикват колективна тревога, но за вас, Везни, този период е покана да забавите темпото и да дадете приоритет на грижата за себе си пред стремежа. Приемете този период като възможност за релаксация и размисъл, като изберете комфорта и спокойствието. С напредването на месеца пълнолунието в Скорпион осветява финансовия ви сектор, подсказвайки възможност за печалби въпреки нестабилната икономика.

Скорпион

По време на ретроградния Меркурий, който започва този месец, очаквайте обичайните неуредици в общуването и забавени пътувания. Навлизането на Венера в Овен подчертава значението на грижата за себе си и почивката. Препоръчва по-мек подход към ежедневните ви задължения. Новолунието в Овен и слънчевото затъмнение допълнително подчертават нуждата от презареждане, като ви съветват да се опитате да намалите стреса, за да се погрижите за доброто си настроение. Директното преминаване на Юнона, астероида на ангажираността, обещава радостно възстановяване на връзката с приятел, което засилва значението на платоничните отношения. Пълнолунието във вашия знак засилва емоционалността ви, което може да доведе до параноя.

Стрелец

През април Меркурий е ретрограден в Овен, което подсказва за потенциални творчески пречки. И все пак възприемането на аналогови методи като водене на дневник, медитация или физически дейности може да отключи ново вдъхновение. Навлизането на Венера в Овен обещава подобрения в сферата на любовта и финансите, което ще осветли перспективите въпреки предизвикателствата в общуването. Това е период, по-подходящ за размисъл, отколкото за действие, като важните решения е най-добре да се отложат, докато Меркурий не се върне към директното си движение.

Козирог

Този месец, през който Меркурий е ретрограден в Овен, ви изправя пред предизвикателства, свързани с напрежението в работата и дълбокото желание за малко почивка. Признаването на нуждата от почивка е от решаващо значение. Навлизането на Венера в Овен приканва към период на самоанализ и релаксация. Това време насърчава съня, снизходителната грижа за себе си и поставянето на граници, за да държите работата настрана. С настъпването на сезона на Телеца той ви напомня да дадете приоритет на по-умната, а не на по-усилената работа. Пълнолунието в Скорпион ви насърчава да се насладите на веселие с приятели.

Водолей

През април ретроградният Меркурий в Овен засяга вашия сектор на комуникацията, засилвайки недоразуменията и потенциалните грешки в социалните мрежи. Въпреки това – пристигането на Венера в Овен повишава увереността във взаимоотношенията, насърчавайки смелите прояви на любов и привързаност. Макар че това затъмнение може да донесе безпокойство и сътресения, то също така отваря врати за непредвидени възможности, като ви призовава да останете адаптивни. Освен това, пълнолунието в Скорпион предлага признание и успех. Този период, изпълнен с обещания за постижения, ви приканва да се възползвате от импулса след ретроградното движение за напредък в кариерата и важни преговори.

Риби

Април започва с ретрограден Меркурий, което изисква от вас комбинация от амбиция и необходимо търпение. Този небесен обратен ход забавя договорите и комуникацията, но разпалва огъня във вас, за да продължите напред към целите си – независимо дали става въпрос за работа, или лични творчески начинания. Навлизането на Венера в Овен в средата на месеца вдъхва вдъхновение на вашите професионални или страстни проекти, като ви подтиква да намерите радост в пътуването въпреки темпото. Мощното пълнолуние в Скорпион засилва психическата ви интуиция, като предлага дълбоки емоционални прозрения и укрепва духовната ви връзка. С преминаването на Венера в Телец очаквайте фокус върху материалните придобивки и просперитета, което подчертава значението на търпението и планирането през април. Този месец е свързан с балансиране на амбициите с грижата за себе си, което води до потенциални награди.

Актуално

Избрано за вас