Какви са типичните особености на зодия Лъв?

Снимка: Pixabay

Какви са типичните особености на зодия Лъв?

Снимка: Pixabay
Сподели
От 23 юли до 22 август е месецът на Лъва, който според астролози ще има изключително късметлийска година. Очакват ги бърз напредък в кариерата, професионално израстване, както и възможност за започване на собствен бизнес и създаване на семейство. Но какви са всъщност характеристиките на зодия Лъв? Инатливи ли са? Работливи ли са? Лоялни ли са като партньори и приятели? Нека разберем заедно.
Характерът на зодия Лъв
Снимка: Pixabay

Родените под знака Лъв са като истински лъвове: динамични, енергични и с невероятно желание за живот. Те са волеви и бързи умове, които не предприемат нищо без голямо увлечение и убеждение. За тях е важно да имат ясно определена цел, за да напредват в живота. Живеят с максимална скорост. Дори близките им понякога трудно могат да ги настигнат.

Лъвовете са изключително любопитни и жадни за знания, непрекъснато търсещи нови начини да се обогатят. Уверени и с изразителен чар, трудно е да не ги забележите. Те разполагат с отличен инстинкт за оцеляване и умеят да се адаптират към различни ситуации, като същевременно създават комфорт у другите около себе си.

Общителни и социални, Лъвовете обичат да се забавляват и да посещават различни събития. В зависимост от личността си, те могат да бъдат много екстровертни и понякога да влизат в разгорещени дискусии. С тях никога не е скучно!

Лъвът и парите
Снимка: Pixabay

За Лъвовете парите са не само средство, а инструмент за реализиране на техните амбиции и изпълнение на желанията. Те ценят красотата и качеството и са готови да инвестират значителни суми за придобивките си. Лъвовете не се колебаят да платят висока цена за неща, които им доставят удоволствие и удовлетворение, и често правят мащабни инвестиции, които разкриват техния изискан вкус и стремеж към лукс.

Лъвът и работата
Снимка: Pixabay

Работата не ги плаши и никога не се отказват, ако са започнали нещо. Упорити и предприемчиви, те имат нужда да контролират всичко и избягват еднообразието. Желанието за осъществяване ги кара постоянно да предизвикват себе си. Без да им минава мисълта за неуспех, те правят всичко възможно, за да постигнат целите си.

Амбициозни, упорити и борбени, те не се предават лесно. Самостоятелни, дори понякога изолирани, отношенията им с колегите и ръководителите им са сравнително трудни и много трудно изпълняват заповеди. Откровени и донякъде авторитарни, те не се страхуват от отговорност. Така че можем да кажем, че притежават качествата на истински лидер.

Астролозите казват, че този знак се чувства най-добре, упражнявайки следните професии: главен изпълнителен директор, ръководител на проект, директор на компания, висш държавен служител и други подобни. Самостоятелни дейности като адвокат, лекар, психолог, консултант също са подходящи. В областта на изкуствата, като театър, кино, режисура, декорация, моден дизайн, реклама, луксозни стоки, бизнес и финанси, национално образование, Лъвовете също могат да блестят.
Лъвът в приятелството
Снимка: Pixabay

Лоялен, откровен и прям, Лъвът е искрен приятел, на когото може да се разчита. Въпреки това той е предпазлив и внимателно подбира хората около себе си. Ето защо проверява, наблюдава и никога не се разкрива напълно, преди да се предаде и да се довери на някого. Придава голямо значение на приятелството и ако някой го предаде, рядко прощава, защото очаква честността, която самият той дава.

Лъвът в любовта
Снимка: Pixabay

Страстни, дори огнени, Лъвовете се впускат в бързи и много силни връзки, избягвайки посредствените взаимоотношения. Те знаят какво искат и накъде отиват с партньора си.

В една връзка са постоянни, внимателни, креативни и оригинални, винаги намират решение и са отворени за комуникация. Често са твърде взискателни и очакват много от партньора си. Като цяло, Лъвовете са любвеобилни и нежни, дават много и понякога са склонни да задушават половинката си.

Лъвът и здравето

Доброто здраве прави Лъвовете борбени, устойчиви и упорити. Те отлично познават границите си, което означава, че никога не насилват тялото си твърде много. Тъй като обичат да се глезят, знаят как да се грижат за себе си.

Слаби страни на зодия Лъв
Снимка: Pixabay

Слабите места на Лъвовете включват гърба, гръбначния стълб, сърцето, зрението, жлъчния мехур и панкреаса. Безпокойството и ежедневните дразнители често се отразяват на гърба им, затова трябва да бъдат внимателни!

Звездни представители на зодия Лъв
Снимка: Getty Images

Известни холивудски представители на зодия Лъв включват звездната Дженифър Лопес, харизматичния Кристоф Вилем, очарователната Одри Тоту, великолепната Хали Бери, талантливия Бен Афлек и не на последно място — кралицата на попа, Мадона. С такъв впечатляващ отбор от звезди, не е чудно, че Лъвовете са известни със своята пламеност и решителност.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас