Евелин Костова – едно от слънчевите лица на българското кино

Снимка: btv.bg

Евелин Костова – едно от слънчевите лица на българското кино

Снимка: btv.bg
Сподели

Евелин Костова е българска актриса, едно от най-красивите лица на телевизионния и кино екран. Тя е родена на 15 май 1993 г.  в град Перник.  След като завършва средното си образование в гимназия по икономика в родния си град, тя е приета да изучава актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Тя е и сред късметлиите, които

попадат в класа на великия актьор и преподавател Стефан Данаилов.

Своя дебют в киното Костова прави с ролята на Маги в българския филм „Къде е Маги“. Сред ролите, които е изиграла Евелин в киното са още жената на Атила в „Barbarians Rising“ (документален филм), красива млада дама в „Immunity“ (пълнометражен филм) с реж. Raymond Steers, Евелина в „Правила“ (късометражен филм) с реж. Ясен Генадиев, приятелка на Габриела в „We Die Young“ с реж. Lior Geller, както и Дара в “ Завръщане“ с реж. Ники Илиев.

Слънчевото момиче от „Съни Бийч“
Снимка: ladyzone.bg

Евелин Костова е популярна с ролята на Ивон в сериала на БТВ „Съни бийч“, чийто трети сезон в момента се излъчва.

„Винаги някой персонаж има нещо общо с нас, защото тръгваме от самите себе си, но

Ивон е доста по-хладнокръвна от мен.

Не бих могла да се справя с проблемите толкова бързо, колкото се справя тя“, казва актрисата за своята  героиня. Имаме си своите прилики, но и разлики“, признава още Костова в интервю с Натали Трифонова в предаването  „COOLt“ по БТВ.

 

Евелин и театъра

Евелин Костова започва своята театрална кариерая през 2016, когато става част от трупата на ДКТ „Иван Радоев“ гр. Плевен и играе Марчела Отвъдната в „Балада за Георг Хених“ по Виктор Пасков, реж. Крум Филипов.

От 2017 г. до наши дни тя е част от трупата на театър „Българска армия“, като влиза в ролите на Магдалена в „Много шум за нищо“ от Уилям Шекспир, реж. Краси Спасов; Марияна в „Тартюф“ от Жан Батист Молиер, реж. Краси Спасов; Болете в „Жената от морето“ от Хенрик Ибсен, реж. Василена Попилиева; Клия в „Черна комедия“ от Питър Шафър с реж. Иван Урумов; Савка в „Албена“ от Йордан Йовков, реж. Краси Спасов; Мишел в „Басейнът на Роми Шнайдер“ от Щефан Фьогел, реж. Атанас Атанасов; Хестер Уърсли в „Жена без значение“ с реж. Стоян Радев.

Снимка: tba.art.bg

Актрисата е част и от постановката на Лиза Шопова „Стъпка по стъпка“  на Питър Куилтър. На сцената тя си партнира с актрисите Анастасия Ингилизова и Гергана Плетньова. Сюжетът разказва за три жени, които тръгват на двудневен поход в планината. Мотото на постановката е

Това, което се случва в планината, си остава в планината!“ 

Главните героини в тази история взимат важни решения и преодоляват тежки препятствия, които водят до нелепи и трогателни ситуации по между им.

Евелин търси талант
Снимка: lifeonline.bg

Миналата година Костова беше част и от журито на „България търси талант“, заедно с Катерина Евро, проф. Тодор Кантарджиев и Николаос Цитиридис. Тя казва, че да стане част от формата е било голямо предизвикателство, но водещия Сашо Кадиев я убедил да се включи в това приключение.

Влюбените братовчеди 

Евелин Костова и нейния партньор актьора Михаил Петров са заедно вече повече от 10 години, но в тяхната любовна история има нещо необичайно. На по-късен етап от връзката си, те разбират, че всъщност

се оказват пети братовчеди.
Снимка: zajenata.bg

Тази новина им се сторила любопитна и двамата и досега умеят да се шегуват с това съвпадение. Актьорите са и горди родители на своята дъщеричка Ивайла.  Евелин чака тя да стане поне на годинка, за да се завърне по-категорично към професионалните си ангажименти. Така тя сбъдва две свои мечти-

Да бъде актриса и майка!

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас