Харисън Форд – кисел спец по „Психотерапия“ с хонорар от шоколад

Фотокредит: Apple TV+

Харисън Форд – кисел спец по „Психотерапия“ с хонорар от шоколад

Фотокредит: Apple TV+
Сподели

Всички свикнахме да свързваме името на Харисън Форд с легендарния Индиана Джоунс в едноименната поредица. Пенсията на безцеремонния археолог с добър вкус за жени и неприятности наближава със страшна сила в петия и последен филм, чиято премиера предстои.

Междувременно

Форд не обича да скучае и далеч не е толкова привързан към шапката на Инди,

който спасяваше сирачета и национални съкровища за спорта в младините си. Яхвайки тенденцията голямото кино да се случва на малък екран, холвиудския ас снима е сериала „Психотерапия“ (Shrinking) на Apple TV+.

Там неувяхващият Хан Соло от „Междузвездни войни“ влиза в ролята на

изключително комичен персонаж – психотерапевт, който крие голямо сърце зад фасадата на сърдито старче
Фотокредит: Apple TV+

Форд слиза в екранен синхрон с възрастта си, загърбва екшън приключенията и пак го раздава спасител, но

този път действа чрез думи и от комфортния си диван

Героят му Пол Роудс отделя по 15 минути на ден, за да слуша любимата си музика и да скърби. Но колегите му – бъбривата, свръх социална и самоуверена Габи (Джесика Уилямс) и разпадащият се до ниво на „Последният ергенски запой“ Джими (Джейсън Сийгъл) не го оставят на мира. За тях Пол е старейшината в клиниката. Тихият мъдрец в ъгъла, който винаги ще те срита по кокалчетата, за да влезеш в правия път. Пол е симпатичен киселяк, който не дава пиле да прехвъркне в личното му пространство, а в случая с Габи и Джими говорим за инвазия на цяло ято.

В „Психотерапия“  главен герой е Джими, който

не може да преживее внезапната загуба на съпругата си и в продължение на година остава алкохола, стриптизьорките и травмите на пациентите му

да го превърнат в статист в собствения му живот. До степен, в която почти губи връзка с дъщеря си Алис (Лукита Максуел). 

И тук се намесва Пол, който Алис ползва за изповедник тайно от баща си. Импровизираните им психотерапии се случват най-често на пейка в парка, а хонорара на Пол е шоколад.

Всеки един от актьорите е универсално смешен в ролята си, но в момента който Форд се появи в кадър,

той неизбежно привлича вниманието към себе си и краде „шоуто“

Той остава верен на типажа,  превърнал се в негова запазена марка – груба, властна и авторитетна фигура. Пол който все още носи елементи от предишните герои на Форд (като например резервираността и затвореността си), но включва и

нови дълбочини като емпатия и доброта
Фотокредит: Apple TV+

Персонажът на Форд страда от болестта на Паркинсон, която първоначално крие най-вече от семейството си. Диагнозата му го тормози, но с течение на времето

той се учи да живее с нея открито

Ролята на Форд в сериала го показва като готин дядо и баща, който познава прошката и търси обратен път към отчуждената си дъщеря. Той е модерен, широкоскроен и дори се влюбва в лекарката, която следи състоянието му. Да, колкото и да не ви се вярва и възрастните хора могат да се влюбват, дори това да са лекарите им и на пръв поглед да изглежда неетично.

 

Фотокредит: Apple TV+

И изглежда абсолютно нормално фактът, че Пол се напушва с трева, защото е тъжен. Разбира се, така и може да откаже покана за парти, за да си остане вкъщи и да пие вино на дивана. На цели осемдесет години! Форд успява да изгради една особена връзка със зрителите пред екрана, като ни показва, че дори на подобна възраст, той се сблъсква с абсолютно същите проблеми като нас.

 

Актуално

Избрано за вас