Харисън Форд се сбогува с Индиана Джоунс

Фотокредит: Lucasfilms

Харисън Форд се сбогува с Индиана Джоунс

Фотокредит: Lucasfilms
Сподели

Приключенията на Харисън Форд в „Индиана Джоунс“ ще останат в кино историята след петия филм.  Предполагам, че това ще бъде последният път, когато той ще се появи на екран“, сподели носителят на „Оскар“ пред  Total Film.

Наскоро излезе и информация, че се

разработва и телевизионен сериал,

което обнадежди редица фенове, че Форд ще сложи шапката на легендарния археолог поне още веднъж. Той обаче отрече слуховете, като добави, че „няма да участва в това, ако се осъществи“.

Фотокредит: Lucasfilm

Последната част от сагата „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е режисирана от Джеймс Манголд. Сюжетът се развива в годините между „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ от 1989 г. и „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ от 2008 г.

Трейлърът разкрива, че 80-годишният Форд ще се появи на екрана така

както е изглеждал в първите няколко ленти от поредицата

чрез технология за премахване на стареенето. Първоначалната сцена ще бъде единствената, в която звездата е дигитално подмладена. В нея филмът се връща към 1944 г. преди да се премести в 1969 г., когато се развива основната история.

Форд преди това е играл героя в „Похитителите на изчезналия кивот“ от 1981 г., „Индиана Джоунс и храмът на обречените“ от 1984 г., „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ от 1989 г. и „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ от 2008 г., всички от които са режисирани от Стивън Спилбърг.

76-годишният Спилбърг и Джордж Лукас остават изпълнителни продуценти на новия филм.

Исках шанса да се потопя в този вид пълна стара картина на Джордж (Лукас) и Стивън (Спилбърг) и да дам на публиката адреналин“, каза наскоро Манголд пред Empire. „И тогава вие се озовавате в 1969 г. Така че

публиката да не преживее промяната между 40-те и 60-те като интелектуална самонадеяност,

а буквално да преживее буйствения дух на тези ранни години… А след това, нашето съвремие.

В продължението участват още Фийби Уолър-Бридж от Fleabag, Антонио Бандерас, Джон Рис-Дейвис, Шонет Рене Уилсън, Томас Кречман, Тоби Джоунс, Бойд Холбрук, Оливър Рихтерс, Итън Изидор и Мадс Микелсен.

След световната си премиера във Франция на фестивала в Кан, „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ тръгва по кината от 30 юни.

Актуално

Избрано за вас