„Обичам да те мразя“ – филм за любовта, която винаги те намира

Снимка: Sony Pictures

„Обичам да те мразя“ – филм за любовта, която винаги те намира

Снимка: Sony Pictures
Сподели

Казват, че границата между любовта и омразата е тънка. Действия, подтикнати от страх, едно недоразумение и случайно дочут разговор може да накарат двама души лесно да я преминат.

Типичната история – мъж и жена се преструват на влюбени, докато накрая не се влюбят в действителност. Още от началото на филма можеше да се предположи краят му. За да е по-драматично, разбира се, трябваше в сюжета да се намесят и бившите… и на двамата.

Игра на ревност, заблуди и любов…

Това е филмът „Обичам да те мразя“, чието оригинално заглавие е Anyone but You. Режисьор е Уил Глук, известен с филми като „По приятелски“ с Джъстин Тимбърлейк и Мила Кунис, „Зайчето Питър“ и „Лесна, А?“ с Ема Стоун.

Снимка: Cine Grand

За една романтична комедия, каквато е „Обичам да те мразя“, на първо място ти трябват добре изглеждащи актьори. Това е първото нещо, което ми прави впечатление – Сидни Суини и Глен Пауъл, които са в главните роли, определено изглеждат привлекателно. Един поглед и мил жест са им достатъчни да се влюбят, но редица недоразумения да сложат край на авантюрата им. И още преди да са се обикнали в действителност

започват да се мразят.

Освен на външен вид, двамата някак си подхождат и по имената – тя е Беатрис, а той Бен.

Когато след дълго време двамата отново се срещат, са принудени да прекарат уикенда заедно на сватбата на сестрата на Беатрис. Във враждуването си, точно като малките деца, героите стигат до крайности и са на път на провалят сватбата. Така близките и приятелите им решават да ги сдобрят и

да ги накарат да повярват, че се харесват.

Опитите им обаче не са особено успешни и водят само до това двамата да разберат какви номера им скрояват останалите.

Снимка: YouTube

Освен всичко Беатрис се опитва да избягва бившия си приятел Джонатан и да скрие от родителите си, че е прекъсната образованието си. Бен пък вижда жената, която е разбила сърцето му – Маргарет, с друг и в него се събужда желанието да я спечели отново. Така и двамата изпаднали в не особено приятно положение,

Бен и Беатрис решават да се съюзят само привидно.

Всички ще са спокойни, че сватбата ще мине без кавги, Джонатан ще разбере, че няма шанс, а в Маргарет ще се надигне ревност и желание отново да е с Бен.

След абсурдни, но и трогателни сюжетни моменти изглежда, че всичко ще проработи. Или поне докато всъщност не се обръща с главата надолу – като сватбената торта. 

В един момент героите толкова се вживяват в ролята си на влюбена двойка, че преструвайки се – вече не знаят кое е истинско. И както казват англоговорящите “fake it ‘till you make it”, накрая без да искат

измислената им любов се превръща в истинска.

В „Обичам да те мразя“  участват още Александра Шип, ГаТа, Хадли Робинсън, Мишел Хърд, Дермът Мълрони, Дарън Барнет, Брайън Браун и Рейчъл Грифитс.

Снимка: YouTube

Филмът е създаден по мотиви от Шекспировата пиеса „Много шум за нищо“. А като една типична романтична продукция включва в себе си сцена, олицетворение на любовта – тази отТитаник. Макар да има доста предсказуеми моменти и неособено блестящ сюжет, „Обичам да те мразя“ е подходящо развлечение, с което да се потопите в света на романтиката, да се посмеете, но и замислите. 

„Понякога заравяме чувствата си много надълбоко, след като сме ги смачкали на топка“, казва един от героите. В крайна сметка филмът разказва за изборите на сърцето, за истинската любов и това, че колкото и да бягаме от нея, тя винаги ни намира.

Актуално

Избрано за вас