„Приказки за банка, кученца и свещници“ – из жизнения път на Кръстю Лафазанов

„Приказки за банка, кученца и свещници“ – из жизнения път на Кръстю Лафазанов

Сподели

Актьорът, който умее да разсмее публиката до сълзи – Кръстю Лафазанов е в главната роля на документален филм, дело на Робин Кафалиев като режисьор.

 “Приказки за банка, кученца и свещници”

показва Лафазанов през погледа на негови приятели и колеги актьори. Пред камерата на оператора Георги Маринов застават Теди Москов и Мая Новоселска, Ненчо Илчев, Любомир Нейков и много други.

Фотокредит: Милен Димов / Brambar Studio

„Приказки за банка, кученца и свещници“ е част от поредицата „БНТ Представя“ на обществената телевизия.

В началото Лафазанов малко се дърпа, но Кафалиев „нали е приятел“ – споделя актьорът – започват да снимат. Комедиантът споделя за най-важните моменти, белязали живота му, за събитията, хората и решенията, които са го направили такъв, какъвто е.

„Когато започнахме да правим филма, Кръстьо ми викаше: „Е, хубаво де, един час какво толкова ще кажем“, а аз в момента гарантирам, че можем да направим пет епизода.“, споделя режисьорът на филма Робин Кафалиев.

Брой до 7… с Кръстю Лафазанов (ВИДЕО)

Премиерата в събота събра екипа, реализирал филма, самият Кръстю Лафазанов и много негови приятели, както и почитатели.

Телевизионната премиера ще е на 26 април от 21 часа по БНТ1.

Кръстю Лафазанов е сред любимите събеседници на подкаста „Откликни на изкуството“, част от стрийминг платформата 7arts.bg. Използваме възможността да ви припомним какво споделя той за живота на сцената и извън него пред Стефан Попов-Чефо.

 

Актуално

Избрано за вас