Кръстю Лафазанов играе лошия в „Шошана“

Кръстю Лафазанов играе лошия в „Шошана“

Сподели

Култовият комедиен актьор Кръстю Лафазанов ще изненада публиката с ново амплоа – това на нацистки полковник в „Шошана“. Премиерата на спектакъла ще бъде на 20 април на сцената на Драматично-кукления театър “Васил Друмев”, а

героят на Къци за пръв път няма да разсмива като наивен добряк

Действието се развива по време на Втората световна война. Главната героиня е еврейско момиче на име Шошана, което губи цялото си семейство. Четири години след избиването на нейните близки от нацистите тя получава шанс да отмъсти за тях. Но точно в този момент Шошана се влюбва в немски войник и трябва да избира – дали да остане с любовта си, или да отмъсти за семейството си. Само че това отмъщение включва смъртта на нейния любим. В ролята влиза актрисата Антония Велева.

Режисьор е Благой Бойчев, който създава постановката заради вечно актуалната тема за властта, пише 24 часа. “Това, което ни обгражда всеки ден –

естественият нагон за власт,

естественият нагон, когато няма справедливост около нас. Ние да я наложим и това доста често води до различни девиации, като това да отмъстя. Отмъщението е точно такава издънка на чувството за справедливост, което не е хубаво”, разказва режисьорът в свое интервю.

Познатият най-вече с комедийни образи Кръстю Лафазанов се съгласил да участва в представлението, защото

отдавна не е имал възможност да играе отрицателна роля

А според него именно тези образи са благодатни за всеки актьор. “Това е една отрицателна роля, която е символ на властта, на хората, които искат да налагат своя морал, своите принципи”, казва Лафазанов.

В “Шошана” участват още Николай Желев, Валентин Ченков, Росен Караджов, Катрин Лалова, Вилиана Димитрова.

Кръстю Лафазанов е сред любимите събеседници на подкаста „Откликни на изкуството“, част от стрийминг платформата 7arts.bg. Какво споделя той за живота на сцената и извън него пред Стефан Попов-Чефо, вижте тук.

 

Фотокредит откриваща снимка: Драматично-кукления театър “Васил Друмев”

Актуално

Избрано за вас