Джаз под стъкления покрив

Джаз под стъкления покрив

Сподели

Има времеви периоди и различни течения в музиката, които диктуват пулса на живота. Джаз музиката е онази магия, която събира и създава общества. Еуфорията в музикантите флиртува чрез всеки тон с присъстващите и създава онази нотка на наслада, която се лепва на лицата на хората като блажена усмивка.

Такива усмвки се видяха в очите на публиката в сряда вечер, дошли да възродят емблематичните джаз вечери в бар „Синтезис“.

Началото на новия сезон в обновеното пространство дойде с добре познатите музиканти от Брас асоциацията. На сцената излязоха

Вили Стоянов – тромбон, Милен Кукошаров – пиано, Мартин Ташев – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Борис Таслев – контрабас и ударни Атанас Папов.

Под стъкления покрив на артистичния бар прозвучаха познати авторски парчета, както и много нови, трупани през последните месеци.

фотокредит: Петър Делийски

Слушаме „Първа емисия“ от новите джазмени на Мишо Йосифов

Вили Стоянов сподели за вълнуващо предстоящо събитие, съвместно с Брас бенд младежи от НМУ „Любомир Пипков“, в който свирят ученици от пети до осми клас. В музикалното училище творят множество формации под менторството на едни от най-добрите музиканти в България. Срещата на младежите с публиката е важен процес от развитието им като артисти, но в същото време е и своеобразна покана към децата и техните родители да изберат музикалното училище за образование и израстване в изкуството.

Изявата ще се случи на 1 юни в градинката на обновения парк при улица „Алабин“.

фотокредит: Synthesis.Bar

За преподавателя, Вили Стоянов ще има възможността да вдъхнови младите таланти и във второто издание на „Банско джаз академия“. Тя ще се проведе в рамките на „Банско джаз фестивал“ през август.Пианистът Любомир Денев и тромпетистът Михаил Йосифов също ще предават знания си в Банско. А Сцената за млади таланти и различните джаз точки в града ще са мястото за среща с публиката.

фотокредит водеща снимка: TromboneViliStoyanov

Актуално

Избрано за вас