Слушаме „Първа емисия“ от новите джазмени на Мишо Йосифов

Слушаме „Първа емисия“ от новите джазмени на Мишо Йосифов

Сподели

Със заглавието „Първа емисия“ излиза дебютният албум на “Новините в джаза”, чийто събирач и двигател е тромпетистът, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов.

Албумът е с изцяло авторски песни в изпълнение на настоящи и бивши студенти

в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Дискът съдържа 10 авторски песни и пиеси, които доказват възможностите на всеки от създателите си като като автор, вокалист и инструменталист.

Албумът прозвуча премиерно в ефира на Jazz FM в четвъртък, а за формацията разказва Светослав Николов.

“Новините в джаза” са вокалистите Велека Цанкова и Лъчезар Кацарски, на саксофона е Александрос Красидис, на китарата – Красимир Зафиров, на контрабаса – Калина Андреева. Всички те са автори на песни и пиеси. На пианото е Николай Костадинов, а на барабаните – Ивайло Манев.

„Невероятна комбинация от млади, много талантливи музиканти, които сътвориха много красива музика“,

казва Михаил Йосифов и пита реторично: „А от това по-хубаво – какво?“.

Фотокредит: Jazz FM

„Имахме пълна свобода да пишем музика, каквато на нас ни харесва. Всеки я претворява през своето си виждане за музика и хубаво. Когато толкова професионалисти заедно реализират съвременни идеи, се получава нещо красиво. Всеки е креативен по своя начин. Мишо ни дава пълна свобода да се развиваме“, споделя Калина Андреева.

Тя е категорична, че

„Новините в джаза“ не само съобщават добрите новини от настоящето, но правят и прогнози за едно още по-хубаво бъдеще.

Менторът Йосифов описва „Новините в джаза“ като „много добър пример за млади хора, които са припознали джаза като музика, която харесват и искат да изпълняват“.

„За мен е

мисия да успея да направя така, че българските младежи да не гледат само извън България като вариант

за добра реализация. Тук вече се случват много неща, има много музиканти, от които могат да се учат, имаме доста голяма сцена“, заявява Мишо Йосифов.

Първото представяне на „Първа емисия“ на „Новините в джаза“ ще бъде на 18 април в Bee Bop Café в Пловдив. След това е концертът в Sofia Live Club на 29 април. На 8 май музиката ще звучи в Културен център – Стара Загора. На 25 май музикантите са на морския бряг в клуб Menthol във Варна, а на 6 юни – в клуб „Модерен театър“ в Бургас.

Фотокредит: facebook.com/MYjazznews / Jazz FM

Актуално

Избрано за вас