Развод ми дай: Колко струва завръщането към свободата за известните

Фотокредит: Twitter

Развод ми дай: Колко струва завръщането към свободата за известните

Фотокредит: Twitter
Сподели

Едно от най-скъпите удоволствия в света на любовта е нейният фатален край: неочакваните разводи. Те винаги са сложни, емоционално изтощителни, но най-вече – вещаещи финансов апокалипсис. Такъв е случаят с Кевин Костнър, чиято отчуждена половинка Кристин Баумгартнер иска четвърт милион долара на месец издръжка за трите им деца.

Има редица различни фактори, които вдигат до тавана на лятното кино цената на вложеното време в един брак. Ако раздялата се случва в Холивуд, тя почти винаги е грозна и опустошително скъпа.

Вижте част от най-солените разводи в шоубизнеса, след които по-заможният партньор е останал на сухо, във всеки един смисъл. 

Фотокредит: MEGA
Кевин Костнър и Кристин Баумгартнер 

Носителят на „Златен глобус“ Кевин Костнър оспорва желанието на съпругата си Кристин да плаща невероятните 248 000 долара месечна издръжка за дете. Сумарно това се равнява на приблизително три милиона долара годишно! Тук трябва да се има предвид, че Кевин вече е изплатил 1 милион към бившата си половинка.

В документи, подадени миналата седмица във Върховния съд на Калифорния, окръг Санта Барбара, Кристин поиска тази сума за „щастливото съществуване“ на трите им деца след 8 години съжителство.

Според Radar Online, приходите на Костнър за 2022 г. възлизат на 19 517 0641 долара. Той вече се е съгласил да се грижи за децата в минали съдебни дела относно извеждането на Кристин от къщата му.

Фотокредит: Kevork Djansezian/AP
Рупърт и Ана Мърдок – 1,7 милиарда долара

Начело в списъка на най-скъпите разводи на знаменитости е Рупърт Мърдок и бившата му съпруга Ана. След впечатляващите 32 години съвместен брак, двойката се развежда през 1999 г. срещу скромните 1,7 милиарда долара. 

Калифорния, родният щат на двойката, е щат с обществена собственост, което означава, че Ана можеше да си тръгне с половината от състоянието на Мърдок, което тогава беше оценено на 7,8 милиарда долара, според списание New York (Forbes изчислява, че днес той струва 11,2 милиарда долара). Все пак се говори, че Ана е спечелила 1,7 милиарда долара в активи, 110 милиона от които са в брой, според ABC News. Ако тази цифра е точна, това би бил най-скъпият развод на всички времена.

Само 17 дни след раздялата, австралийско-американският медиен магнат се жени за Уенди Денг. Третата мисис Мърдок е родена в Китай предприемачка, 37 години по-млада от Рупърт. Двойката има две деца  и се развежда през 2013 г.

Фотокредит: Rex
Мел и Робин Гибсън – 425 милиона долара

Вторият най-скъп развод на знаменитости за всички времена е Мел Гибсън и Робин Гибсън. Двойката има внушителен брой деца – общо седем. Запознават се в края на 70-те години в Австралия. Съобщава се, че това споразумение за развод е половината от цялото състояние на Мел Гибсън. 

Двойката се раздели след 26 години брак през 2011 г., след като се появиха снимки на Гибсън с руската пианистка Оксана Григориева, от която той по-късно има дете.

Фотокредит: Twitter
Майкъл и Хуанита Джордан – 168 милиона долара

Двамата се женят през 1989 г., като прекарват заедно 17 години и имат 3 деца. След като се появиха компрометиращи снимки на Майкъл с други жени, Хуанита подава молба за развод. След това обаче взимат решение да останат заедно и да работят върху връзката си.

4 години по-късно, през 2006 г., двойката излезе със съвместно изявление, в което обявява раздялата си. По това време разводът им е рекорден и един от най-скъпите за всички времена.

Фотокредит: MEGA
Тайгър Уудс и Елин Нордегрен – 110 милиона долара

Двойката се среща на Откритото първенство през 2001 г., когато Елин работи като бавачка на шведския голфър Йеспер Парневик. Заедно са до 2010 г., когато се развеждат. Според източници предбрачният договор на двойката е променен, след като са взети предвид широко разпространените афери на Тайгър. Те имат две деца и споразумението се състои от разделяне на техните активи и имущество. Преди няколко години бе плъзнала мълвата, че Уудс е готов да плати на Елин 200 милиона долара, за да се върне при него, но блондинката бързо отказва.

Фотокредит: PA
Мадона и Гай Ричи – 76 милиона долара

Американската поп звезда и английският режисьор се разведоха през 2008 г. след 8-годишен брак. Запознават се чрез общи приятели през 1998 г. Имат един син и осиновяват друг от Малави.  Мадона се омъжи за Ричи на 22 декември 2000 г. в замъка Скибо близо до Дорнох, Шотландия, на частна церемония със семействата им, Стинг, Стайлър, Гуинет Полтроу, Донатела Версаче и няколко други приятели.

Въпреки че първоначално бяха влюбени един в друг, връзката на Мадона и Ричи имаше доста проблеми и те обявиха развода си през октомври 2008 г. Дори и в началото раздялата им да изглеждаше сравнително приятелска, Мадона и Ричи по-късно водеха ожесточена война за попечителството над сина им, която продължи от декември 2015 г. до юни 2016 г.

 

Актуално

Избрано за вас