Украински артисти пристигат у нас за грандиозен концерт в НДК

Фото кредит: НДК

Украински артисти пристигат у нас за грандиозен концерт в НДК

Фото кредит: НДК
Сподели

Националната опера и балет на Лвов пристига у нас, за да ни запознае с талантливите си танцьори. Те ще вплетат любов, страст и надежда в своите изпълнения пред българската публика. Грандиозният им спектакъл е планиран за 15 май следващата година в НДК,

билети обаче ще могат да се закупят още от 24 ноември.

Всички любителите на сценичните изкуства ще  могат да си закупят такива от мрежата на TicketStation.bg и Еventim.bg. Те ще бъдат да цени от 66 до 140 лв.

Визитата на грациозните украински артисти ще се осъществи под патронажа на Посолството на Украйна у нас.  Впечатляващ е фактът, че това ще бъде единственият им спектакъл в Източна Европа.

След избухването на войната между Русия и Украйна към редиците на Националната опера и балет на Лвов са се присъедини още солистите от Националната опера в Киев.  Съвместно те ще омагьосат не само жителите на София, но и тези на Виена, Цюрих, Женева, Амстердам, Брюксел и столиците на скандинавските държави.

Предстоящият спектакъл обещава не само невероятни костюми и впечатляващи декори, но и богат репертоар, включващ

най-известните и обичани световни балетни шедьоври,

както и оригинални украински произведения.

Любов ще се носи във въздуха в НДК по време на представянето на фрагмент от романтичния балет „Жизел“ на френския композитор Адолф Адам. „Дон Кихот, „Баядерка“ от Лудвиг Минкус и „Корсар“ от  Адолф Адам също ще станат част от репертоара, който предстои да зарадва публиката у нас.

Артистите ще се върнат и към своите корени, представяйки оригинални акценти от украински хореографи. Един от тях ще бъде фрагмент от „По-близо от любовта“ на младия киевски балетен солист Артьом Шошин.

Балетните звезди, които ще блестят на столичната сцена, са Ярина Котис, Дарина Кирик, Виктория Ткач, Христина Трач, Албина Якименко и Дария Емелянцева. Към тях ще се присъединят Сергий Качура, Андрий Михалиха, Арсен Марусенко, Святослав Кащи и Олександр Омелченко.

Те са лауреати от многобройни конкурси, провеждани из цял свят.

Фото кредит: НДК

Актуално