AI намалява рисковете при шофиране, ще общуваме свободно

Снимка: Pixabay

AI намалява рисковете при шофиране, ще общуваме свободно

Снимка: Pixabay
Сподели

Google планира да внедри системи с изкуствен интелект (AI) в своята технология Android Auto в автомобилите, съобщи Yahoo News. Създадена, за да позволи на водачите да „останат фокусирани върху пътя“, докато могат да общуват безопасно зад волана, новата версия на Android Auto ще използва AI за

автоматично съкращаване на дълги съобщения

или много активни групови чатове. Така ще ги направи по- лесни за разчитане по време на шофиране.

Системата ще може да предлага на шофьора подходящи отговори и действия, които той може да предприеме чрез главния екран на
автомобила. Ключовото е, че няма да му се налага да докосва смартфона си. Технологичният гигант твърди, че новата система Android Auto ще позволи на собствениците да се „наслаждават на най-доброто от своя смартфон в автомобила“.

Google изтъква, че шофьорът ще може лесно да получи

достъп до местоположение, споделено от приятел,

както и да го включи в своята система Maps с натискането на един бутон, съобщи „Булевард България“.

Системата също така ще дава възможност на водачите да уведомяват приятелите си за очакваното време на пристигане чрез поредица от опростени вписвания.

AI започна да набира значителна популярност не само в чужбина, но и у нас. доказват го резултатите от  традиционното проучване „Думи на годината“ на платформата за грамотност „Как се пише?“. „Изкуствен интелект“ (45%), „сглобка“ (37%) и „времеубежище“ (35%)  са думите на 2023 година за България.

Актуално