Елвис Пресли тръгва на турне

Снимка: Pål Grandlund

Елвис Пресли тръгва на турне

Снимка: Pål Grandlund
Сподели

Елвис Пресли ще тръгне на турне като холограма, съобщава „Файненшъл Таймс“. Шведската компания „Pophouse Entertainment“, която създаде аватарите на АББА за холограмния им концерт, вече е готова с образа на рокиконата. В момента текат преговори със собствениците на образа на Елвис Пресли – инвестиционната фирма „Authentic Brands Group“. Правата върху образа на певеца няма да бъдат прехвърлени, а ще се създаде търговско партньорство между двете компании. Авторските права за песните на Елвис Пресли принадлежат на „Сони мюзик“.

Досега „Pophouse Entertainment”, сред учредителите на която е и Бьорн Улвеус от АББА са създали холограми на шведската група и са купили правата върху образите на KISS.

Елвис Пресли почина през 1977 г. на 42-годишна възраст, предаде „Площад Славейков“. До днес той все още е сред тримата най-купувани солови изпълнители в света. Дълго негови фенове вярваха в конспиративната теория, че Краля на рока не е мъртъв.

Елвис Арон Пресли се ражда през 1935 г. в двустайната къща на родителите си в Източно Тупело, Мисисипи, около 35 минути след своя брат-близнак Джеси. През 1948 г. семейство Пресли се премества от Тупело в Мемфис в търсене на по-добри възможности. Там Елвис посещава гимназията „Хюмс“, където се проваля в час по музика и е смятан за тих и аутсайдер. След дипломирането си работи в цех и кара камион.  Започва музикалната си кариера със записа на „That’s All Right“през юли 1954 г.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас