Как AI създава песни от гласа ви ?

Снимка: Pixabay

Как AI създава песни от гласа ви ?

Снимка: Pixabay
Сподели

Изкуственият интелект (AI) вече е способен да създава песни от няколко подадени прости изречения. Възможно е дори да се генерират истински тракове с текст и музика. Следващата стъпка може би ще бъде да си припяваме мелодията на песен, която можем да превърнем в нов сингъл директно чрез мобилните си устройства.

Suno, програмата, който се появи преди няколко месеца, сега е един от най-популярните инструменти за AI в света. Това съобщи RTL.

Той може автоматично да променя оригинални сингли от проста писмена заявка. Това изглежда, че забавлява все повече потребители на интернет.

Резултатите на потребление са впечатляващо високи.

В края на април Меган Бони, позната още като личността в социалните мрежи Girl On Couch, публикува видео в TikTok, което се превръща в тотален хит. Нейната песен беше превърната в сингъл версия на „Man In Finance“. Тя е продуцирана от David Guetta.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от David Guetta (@davidguetta)

Благодарение на последната си актуализация (3.5), достъпна безплатно за всички, Suno вече

може да създава четириминутни песни с подобрена цялостна структура и гласов поток.

Но може би най-доброто тепърва предстои – възможността да създадете песен, като просто започнете да си пеете.

Това е демонстрирано от Ребека Ху, продуктов мениджър в Suno, която във видеоклип, публикуван в X, си припява мелодия в продължение на няколко секунди и след това тя  може да бъде успешно конвертирана в RnB песен.

Тази функция все още не е налична, но скоро трябва да бъде предложена на потребителската общност на Suno.

Актуално

Избрано за вас