Инженерна грешка довела до глобалното прекъсване на Facebook и Instagram

Снимка: Pixabay

Инженерна грешка довела до глобалното прекъсване на Facebook и Instagram

Снимка: Pixabay
Сподели

Глобалното прекъсване на работата на Facebook и Instagram, в резултат на което милиони хора нямат достъп до профилите си, е причинено от неуточнен „технически проблем“, съобщи Meta, пише Independent. Потребителите установиха, че са изхвърлени от профилите си и не могат да влязат отново.

Според уебсайта за проследяване Down Detector прекъсването е било глобално и

десетки хиляди потребители са съобщили, че нямат достъп

до профила си.

Говорителят на Meta Анди Стоун заяви, че проблемът е бил разрешен и се извини от името на технологичния гигант, без да разкрива много подробности.

„Технически проблем доведе до затруднения в достъпа на хората до някои от нашите услуги. Решихме го възможно най-бързо“, коментира той.

През 2021 г. Facebook, Instagram и WhatsApp

преживяха подобно прекъсване, което продължи близо 6 часа

и засегна повече от 3 милиарда потребители по целия свят.

По-късно от Facebook отбелязаха, че прекъсването се е случило поради инцидент по време на рутинна работа по поддръжката.

Компанията поясни, че команда, издадена от нейните инженери по време на поддръжката,

неволно е свалила всички връзки в мрежата ѝ“,

съобщи БТВ.

Представителите на компанията бяха категорични, че ще продължат с „тестовете“, за да се уверят, че подобни събития се случват „възможно най-рядко“.

Междувременно няколко служители на Meta, които не са успели да влязат във вътрешните си работни системи по време на глобалното прекъсване, са се чудили дали не са били уволнени, съобщи Reuters.

В пиковия си момент прекъсването е довело до 550 000 съобщения за прекъсвания за Facebook и около 92 000 за Instagram, според Downdetector.com.

Актуално

Избрано за вас