Tesla ще използва хуманоидни роботи от 2025 г.

Снимка: xalqqazeti.az

Tesla ще използва хуманоидни роботи от 2025 г.

Снимка: xalqqazeti.az
Сподели

Изпълнителният директор на Tesla, Илон Мъск, обяви, че производителят на електромобили ще започне производството и използването на хуманоидни роботи от следващата година.

В публикация в социалните мрежи Мъск обяви, че роботите първоначално ще бъдат използвани от Tesla, която ще започне тяхното производство и продажба през 2026 г. 

По-рано технологичният магнат беше заявил, че очаква роботът, наречен Optimus, да бъде готов за внедряване в заводите на Tesla до края на тази година. Други компании, включително Honda и Boston Dynamics, също работят върху своите собствени хуманоидни роботи.

„През следващата година Tesla ще има наистина полезни хуманоидни роботи в ограничено производство за вътрешна употреба в Tesla, а през 2026 г., надявам се, и в масово производство за други компании“, заяви Мъск в своята социална мрежа X.

Това се случи само ден преди Tesla да обяви последните си финансови резултати. Акциите на компанията завършиха търговската сесия в понеделник на Уолстрийт с повишение от над 5%. Това съобщи bTV Бизнес екип.

Снимка: Costfoto/NurPhoto via Getty Images

По-рано той е споменавал, че целта на Tesla е роботите да се произвеждат масово. Като всеки от тях да струва под 20 000 долара.

Мъск е известен с това, че поставя амбициозни крайни срокове за своите компании, които невинаги спазва. През 2019 г. той обяви, че Tesla ще има автономни таксита по пътищата до следващата година.

По-рано тази година мултимилиардерът спомена, че дългоочакваното роботизирано такси ще бъде представено на 8 август.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас