Tesla пускат ново безжично зарядно

Фотокредит: Freepower

Tesla пускат ново безжично зарядно

Фотокредит: Freepower
Сподели

Компанията на Илън Мъск Tesla, aтакува технологичния пазар с безжичното зарядно, от което едновременно могат да се захранват до три устройства, като към всяко от тях тече енергия от 15W.

Дизайнът на джаджата е

инспириран до голяма степен от този на Cybertruck,

интересният автомобил, който предизвика купища скандали в медийното пространство преди няколко години. Тогава Илън Мъск твърдеше, че колата е непробиваема. Въпреки това видео, в което чук успява да нахлуе в „бронираното“ стъкло стана вайръл и предизвика серия от постове и миймове по темата. Дали този гаф ще се повтори с безжичното зарядно, което се продава за претенциозните 300 долара, можем само да гадаем.

Фотокредит: Cherlynn Low / Engadget

Зарядното е тежко и добре направено, но вграденият кабел е минус, защото

ако се счупи, няма как да го смените

Това предизвика бурни коментари по адрес на новата джаджа на Мъск, като редица потребители изразиха скептичното си мнение по повод кабела и извънземната цена за едно зарядно устройство. Tesla включва 65W адаптер за стена, който също е вдъхновен от дизайна на Cybertruck, както и подвижна стойка. Тя може да се използва за преминаване на зарядното устройство от легнало положение към такова под наклон.

Подложката за зареждане на Tesla използва FreePower, технология от Aira, която е използвана и в други базирани на Qi безжични зарядни устройства. Base Station Pro от Nomad, например, използва FreePower и е подобен на продукта на Tesla. Base Station Pro се сблъска с проблеми, тъй като не успя да работи правилно с iPhone 12 и по-нови поради проблеми с фърмуера и остава да се види дали зарядното устройство на Tesla ще има подобни проблеми с бъдещи смартфони.

Зарядното на Tesla идва след неуспешния опит на Apple да предоставят на своите потребители подобно безжично зарядно. В рекламните видеа и кампании за AirPower от компанията на Стийв Джобс, обещаваха че това зарядно е от ново поколение и можеш да зареждаш до три устройства на него, както е и в случая с Tesla. Въпреки жестоката реклама, технологията на Apple не успя да пробие в пазара, тъй като имаше огромни проблеми с прегряването. Въпросът сега е дали Мъск се е поучил от грешката на своя колега и е отстранил този недостатък. Можем само да седим и да тръпнем в очакване.

Актуално

Избрано за вас