X ще позволява на блокирани потребители да виждат публични постове

Снимка: : Shutterstock

X ще позволява на блокирани потребители да виждат публични постове

Снимка: : Shutterstock
Сподели

Забелязани са промени в в уебсайта на X. Това посочва независимият изследовател на приложения Нима Оуджи. Скоро платформата ще промени функционалността на бутона за блокиране. Така ако блокирате даден акаунт, той все още ще може да вижда публичните ви публикации. Илън Мъск потвърди тези промени, като отбеляза, че блокираните акаунти все още няма да могат да се свързват с потребителите, които са ги блокирали, но

скоро те ще могат да виждат публикациите им.
Снимка: Omicrono

Оуджи твърди, че скоро потребителите може да не виждат съобщението „Блокиран си…“. Вместо това те ще виждат публичните публикации на блокиралия ги акаунт, както всеки друг потребител. Вероятно все още ще има ограничения при повторното публикуване, цитиране, отговаряне или ангажиране с блокирани акаунти. Засега не е ясно кога ще бъде извършена промяната.

Мъск заяви в туит, че е „крайно време това да се случи“.

Преди около 10 години, когато X все още се наричаше Twitter, платформата направи подобни промени във функцията за блокиране, които бързо бяха отменени. През 2013 г. Twitter актуализира политиката си, за да позволи на блокираните потребители да виждат съдържание, да следват и дори да се свързват с тези, които са ги блокирали. Акаунтът, който ги е блокирал, няма да може да вижда тези ангажименти, но другите ще могат. По това време Twitter съобщи, че е свикал извънредно заседание поради отзвука от актуализацията на блокирането и бързо е отменил политиката си, за да запази в сила по-силните блокирания.

Снимка: X

Потребителите на социалните медии често използват функцията за блокиране, за да се дистанцират от натрапници, насилници или преследвачи. При тези нови промени в сферата на блокирането тези бариери ще бъдат смекчени.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас