Сър Антъни Хопкинс пише автобиография

Снимка: Sony Pictures

Сър Антъни Хопкинс пише автобиография

Снимка: Sony Pictures
Сподели

86-годишният актьор сър Антъни Хопкинс пише биография. „Осъзнах, че съм благословен – може би това е моят актьорски мозък. Наистина имам доста добра памет“, пояснява звездата от „Мълчанието на агнетата“ в свое интервю пред People.

„Спомням си дни и месеци в годините“, изтъква той.

И докато той прекарва времето си в „оглеждане“ на собствения си живот, 67-годишната му съпруга Стела прави същото. В момента тя работи по документален филм за двукратния носител на „Оскар“.

„Това е доста голям филм, не знам кога ще излезе“, казва Хопкинс, който допълва, че Стела е интервюирала за филма колежката му от „Мълчанието на агнетата“ Джоди Фостър.

Разбира се, актьорът има да разкаже и много други интересни подробности за живота и кариерата си, освен за превъплъщението си в д-р Ханибал Лектър. 

Роден в Южен Уелс в семейството на собствениците на пекарна Ричард и Мюриел, Хопкинс твърди, че е бил „училищният манекен“. Първоначалната му липса на яснота с какво би искал да се занимава сериозно тревожи баща му.

„Казах си: „Един ден ще ви покажа и на двамата“, спомня си той с усмивка за своите родители.

В рамките на 10 години, след като учи в Кралския колеж по музика и драма в Уелс,

Хопкинс става дубльор на сър Лорънс Оливие

в Кралския национален театър в Лондон.

Кариерата му като театрален актьор обаче е почти прекъсната от алкохолизъм. „Напивах се почти до смърт“, казва той. „Един ден ме обзе страх и потърсих помощ. Това беше преди 48 години“.

Тогава си спомня как глас в главата му казва:

„Можеш да започнеш да живееш“

и оттогава приема това присърце.

През 2021 г., на 83-годишна възраст, става най-възрастният човек, спечелил „Оскар“ за най-добър актьор. Тогава е отличен с престижната награда за ролята си в „Бащата“. Понастоящем участва във филма „Последният сеанс на Фройд“, където играе бащата на психоанализата Зигмунд Фройд.

Когато не работи, Хопкинс запълва дните си с това, което му носи радост – свири на пиано, рисува и прекарва време със семейството си.

Актуално

Избрано за вас