Бил Гейтс разказва за детството си и стартирането на Microsoft в мемоари

Снимка: Getty Images

Бил Гейтс разказва за детството си и стартирането на Microsoft в мемоари

Снимка: Getty Images
Сподели

Бил Гейтс подготвя мемоари.

„Радвам се да съобщя за новата си книга „Source Code“, която ще бъде публикувана през февруари следващата година. Това са мемоари за ранните ми години,

от детството до решението ми да напусна колежа

и да основа Microsoft с Пол Алън. Пиша за взаимоотношенията, уроците и преживяванията, които положиха основите на всичко в живота ми след това“, пише самият Гейтс в своя блог.

Той изтъква, че е още от началото на двадесетте си години е в центъра на общественото внимание, но голяма част от живота му преди това не е добре позната.

„През годините често са ме питали за моето възпитание, за времето, прекарано в „Харвард“, и за съосноваването на компанията. Тези въпроси ме накараха да осъзная, че хората може би се интересуват от моя път и факторите, които са му повлияли“, изтъкна бизнесменът.

В книгата ще видим някои от

най-трудните моменти от ранния му живот,

включително чувството, че е неприспособим като дете. Ще прочетем и за по-късните етапи от живота му –  разправиите с родителите му, борбата с внезапната загуба на близък човек и почти изхвърлянето от колежа.

„Разказвам и за предизвикателствата, свързани с отпадането от училище, за да заложа на индустрия, която все още не съществуваше. Навсякъде ще намерите и историите на многото хора, които вярваха в мен, подтикваха ме да се развивам и ми помогнаха да превърна странностите си в силни страни. Размишлявам и за късмета, който имах да се родя в голямо семейство във

време на исторически технологични промени

и оптимизъм, и да навърша пълнолетие точно когато революцията на персоналните компютри започваше“, пише още той в блога си. Гейтс планира да напише още две мемоарни книги – една за работата ми в Microsoft и една за филантропията.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас