Съветът на Бил Гейтс: Кои книги да подберем за зимните вечери?

Фото кредит: gatesnotes.com

Съветът на Бил Гейтс: Кои книги да подберем за зимните вечери?

Фото кредит: gatesnotes.com
Сподели

Застудяването на времето означава само едно – моментът за горещ шоколад и любима книга е дошъл. Коя творба обаче да си изберем? Основателят на Microsoft Бил Гейтс идва на помощ. Бизнесменът препоръчва музикални и литературни заглавия за наближаващите студени месеци.

„Надявам се, че тук ще намерите нещо забавно за четене, гледане или слушане. И весели празници”, пише самият той в сайта gatesnotes.com

„Песента на клетките“ от Сидхарта Мукерджи

В началото на книгата се обяснява как животът е еволюирал от едноклетъчни организми. В следващите страници от книгата научавамме, че всеки един процес, протичащ в тялото ни – болест, стареене, се дължи именно на промени в нашите клетки. Мукерджи е не само автор, но идипломиран онколог. Той е носител и на наградата „Пулицър”.

„Не е краят на света” от  Хана Ричи

Ще доведат ли климатичните промени до края на света? На тези и още много други интересни въпроси отговаря Хана Ричи. Като водещ изследовател в „Нашият свят в данни“ тя използва данни, с които да обори общоприетите разбирания за екологичните системи. В своята книга тя се стреми да не премълчава предизвикателствата, пред които са изправени активистите.

„Всеки, който иска да води информиран разговор за изменението на климата, трябва да прочете тази книга”, пише Гейтс.

Фото кредит: penguin.co.uk
„Изобретения и иновации“, Вацлав Смил

Според Вацлав Смил настоящата епоха показва „несъмнени признаци на технически застой и забавяне на напредъка“.  Макар Бил Гейтс да не подкрепя твърденията му и да има по-оптимистичен поглед над света на иновациите,  той все пак препоръчва книгата:

„Ако искате да знаете как човешката изобретателност ни е довела до този момент, горещо ви препоръчвам „Изобретения и иновации”.

Онлайн лекции по икономика от Тимъти Тейлър

„Гледал съм много поредици от лекции онлайн и Тейлър е един от любимите ми професори. В „Новата глобална икономика“ можете да научите за основната икономическа история на различните региони и за това как функционират пазарите”, споделя бизнесменът. Курсовете могат да бъдат открити онлайн, но са платени.

За „черешка на тортата” Гейтс оставя своя празничен плейлист. В него могат да бъдат чути както класически, така и съвременни мелодии от цял свят.

Фото кредит: gatesnotes.com

Актуално

Избрано за вас