Георги Атанасов поставя въпроса за разума в стихосбирка

Снимка: Haskovo.net

Георги Атанасов поставя въпроса за разума в стихосбирка

Снимка: Haskovo.net
Сподели

Поетът Георги Атанасов представя новата си книга със стихове „Зелената пътека“ в Централен военен клуб на 07.03.

В стихотворенията авторът се старае да се бори с простащината. Важни в тях са символите на рибата и птицата. Особено внимание писателят поставя и върху разума, който не трябва да спираме да търсим в самите себе си и в околните.

Георги Атанасов е издал 14 книги – осем поетични, една повест, три книги за деца и юноши и една монография за издателската дейност в България по време на Първата световна война.

Негови стихове са превеждани на английски, руски, украински, турски и италиански език. Носител е на националната награда за поезия „В полите на Витоша“.

Роден е през 1951 година в Лом. Завършил е Висше военно артилерийско училище в град Шумен и редакционно-издателско дело във Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работел е като журналист и редактор, завеждащ редакция за художествена литература и главен редактор на Военното издателство.

Георги Атанасов е и създател и почетен председател на Сдружение „Форум Демокрит“ за изучаване и популяризиране на науката и научните изследвания в България. Секретар е на Лигата на българските писатели в САЩ и по света, член е на Сдружение „Смисъл“ и негов учредител и основател.

Понятието за разума през поезия можете да откриете в новата книга „Зелената пътека“.

Актуално

Избрано за вас