Журналистката Екатерина Костова пише историческо фентъзи за Гражданската война в Испания

Журналистката Екатерина Костова пише историческо фентъзи за Гражданската война в Испания

Сподели

Журналистката Екатерина Костова пише историческо фентъзи за Гражданската война в Испания. „Време. Кръв. Пясък.“ е седмата книга на авторката и излиза с издателство К PR 1, съобщава Костова.

Томът разказва за героя от предходния роман на журналистката „Свети Никола от Залива на подковата“. След като изчезва при юнска буря през 2014 г. в разбушуваните води край Черноморец,

във „Време. Кръв. Пясък.“ Никола се събужда на плажа в Испания през 1936 г. 

Това е началото на Гражданската война, когато политическите страсти бързо се трансформират в обществени и противопоставянето се завихря като циклон, чиято кървава фуния за три години смила милиони хора и десетки градове, разказва авторката.

Никола попада сред българи от Интернационалните бригади, става санитар в болница, охрана при специална мисия, диверсант, войник на фронта, пациент след важна битка край Мадрид, помощник на бременна жена, рибар.

Корицата на „Време. Кръв. Пясък.“ е с картина на художника Юли Шумарев, а дизайнът е на Юлиан Георгиев.

„Това е роман за времето, което гримира с кръв лицата на своите деца без значение дали са бебета, или старци.

Сюжет за невъзможни срещи между българин и българи, испанци, кореец, между „един цървул от Черноморец“  

и световноизвестните писатели в неговото историческо време Ърнест Хемингуей и Джордж Оруел – тогава просто участници в конфликта“, пише Костова.

Книгата е написана с помощта на програмата на Министерството на културата за подкрепа на творчески проекти в областта на литературата и е посветена на проф. Светлозар Игов. Редактор е писателят Красимир Димовски, корицата е с картина на художника Юли Шумарев, а дизайнът е на Юлиан Георгиев. 

Екатерина Костова е журналист и писател, носител на награди и в двете области. Автор е на три романа – „Платното на Пенелопа“ (1994 г.) „Писма под възглавницата“ (2014 г.), „Свети Никола от Залива на подковата“ (2017 г.) и на три стихосбирки – „Думите ме носят“ (2016 г.), „ОБРАТ-но в себе си“ (2019 г.), „Кръстопът на тишината“ (2023 г.).

Актуално

Избрано за вас