Колективният роман „Полюси“ води в различни точки на Земята

Снимка: Фейсбук

Колективният роман „Полюси“ води в различни точки на Земята

Снимка: Фейсбук
Сподели

Представянето на международния роман „Полюси” ще се състои на 07.03. от 18:30 в Столичната библиотека, зала „Вяра“.

Проектът обединява 11 писатели от различни държави, които разказват по една глава от сюжета и ни отвеждат към

различни точки на Земята.

Това е роман, поляризиран между трудно измеримата граница – кое от делата на човечеството е добро и кое не. Темите ни отвеждат от голямата амбиция до не по-малко вредната за цивилизацията апатия:

„Борбата за надмощие ще определи бъдещето на човечеството… и дали изобщо ще има човечество. Агресията на алчните, себелюбивите е противопоставена на равнодушието и безразличието на апатичните. И едните, и другите в еднаква степен допринасят за разрухата както на човешкия род, така и на природата и планетата“.

И докъде ще доведе това единоборство – до стабилизиране или самоунищожение? Романът „Полюси” не дава отговор – провокира читателя да се замисли. Думите на професор Калеб Абара от книгата гласят:

„Човекът не е равен на Бог и всеки опит да бъде би довел до пагубни последици“.

Вярна на своето амплоа, авторката Таня Мир включва в романа и

елементи от древната история

по нашите земи. По време на своя транс нейната героиня Мария попада на различни места и в различни епохи. Виденията я отвеждат седем хиляди години назад. Тогава Черно море е било езеро, а на брега му е имало древна цивилизация…

Хората се разхождаха спокойно по крайбрежната улица, без дори да забелязват Мария. Дрехите им бяха в античен стил, богато извезани със злато. Тези хора обаче не приличаха нито на траки, нито на прабългари…“

Авторският колектив на романа включва Греъм Маккуейд (Великобритания), Ерик Ернст (Швеция), Татяна Феликс (Украйна), Андрей Бонцевич (Русия), Самиа Азиз (Пакистан), Шашанк Кумар (Индия), Катсуя Уатанабе (Япония), Йенифър Йенсен (САЩ), Сю Ниати (Южна Африка), Чукуемека Феймъс (Нигерия), Таня Мир (България).

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас