Насладете се на „Ад“ на Данте в Чистилището и с гласа на Ицко Финци

Снимка: Издателство „Колибри“

Насладете се на „Ад“ на Данте в Чистилището и с гласа на Ицко Финци

Снимка: Издателство „Колибри“
Сподели

Добре познатата книга на Данте „Ад“ излиза в нова адаптация, дело на Кирил Кадийски, с гласа на Ицко Финци. С едно по-различно и интригуващо събитие издателство „Колибри“ и Чистилището ще представят книгата на 4 юни.

„Насладете се на Дантевия „Ад“ с гласа на Ицко Финци, на ефектите и специално подготвените коктейли, чуйте автора на новия превод и се сдобийте с най-новото издание на място“, канят организаторите.

Снимка: Издателство „Колибри“

Представянето ще бъде на 4 юни в 19:00 ч. в…Чистилището. Адресът е: София, ул. „Индустриална“ 7.

„Божествена комедия“ е връхна точка в развитието на средновековната литература

и основополагащо произведение за развитието на съвременния италиански език. Преклонението пред гения на Данте остава неизменно един от надеждните ориентири на западното културно мислене.

След поредицата български преводи на великата творба, някои закрепени от традицията, издателството предлага нова, авторска версия на „Ад“, дело на Кирил Кадийски.

В пространния предговор към изданието проф. Клео Протохристова изказва следната оценка: „Той ни поднася за първи път един не просто незатруднен, а и удоволствен прочит на „Ад“, в който читателят може да се потопи, отдавайки се на динамиката, ритъма и благозвучието на текста, което го доближава до песенността на италианския език, както и непостигано по-рано уподобяване на „сладостния нов стил“.

Събитието може да намерите тук.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас