Нова биография на Мъск разкрива детайли за детството му

Снимка: Naga11 / Shutterstock.com

Нова биография на Мъск разкрива детайли за детството му

Снимка: Naga11 / Shutterstock.com
Сподели

Новата биографична книга на Илън Мъск излиза на българския литературен пазар навреме за началото на коледния Панаир на книгата. Книжният форум започна днес в НДК и ще продължи до 10 декември. Дните му съвпадат с провеждането на Софийския международен литературен фестивал, в рамките на който читателите ще се срещнат с десетки любими български и чуждестранни автори.

„Илон Мъск: Рискувай всичко“ на Майкъл Влисмас прави своеобразен психологически профил на най-богатия човек на планетата и разбива някои от митовете около личността му.

Мъск е предприемач с безпогрешен нюх за иновации, милиардер с ексцентрични начинания и дързък мечтател. Фигурата му несъмнено се приема противоречиво, но неговият магнетизъм не може да се отрече. Постиженията му в бизнеса са още по-впечатляващи, когато се поставят в контекста на детството му. Той е бил аутсайдер, роден в Южна Африка по време, когато страната е раздирана от бунтове, пише Площад „Славейков“. Въпреки това обаче днес той е един от най-влиятелните хора на планетата. В новата биография на създателя на „Тесла“ и „СпейсЕкс“ неговият сънародник Майкъл Влисмас търси отговор на въпроса как Мъск става най-дръзкият експеримент в култа към личността на съвременната култура.

Авторът провежда десетки интервюта със съученици, приятели и бивши служители в компаниите на Мъск, изчита и хиляди страници с информация в стремежа си да разгадае енигмата.

Книгата излиза в превод на Светлана Комогорова – Комата. Корицата е дело на Милена Вълнарова. Изданието ще е налично с отстъпка от 20% на 401-ви щанд по време на Панаира на книгата в НДК.

Актуално

Избрано за вас