Световни бестселъри излизат на българския пазар през 2024 г.

Снимка: Pixabay

Световни бестселъри излизат на българския пазар през 2024 г.

Снимка: Pixabay
Сподели

Интересни заглавия от обичани български и чужди автори обещава издателство “Хермес” през 2024 г. Предстои на българския пазар да излязат бестселъри на Джоджо Мойс, Жозе Родригеш душ Сантуш, Александра Маринина, Мануела Инуса, Джени Хейл, Лусинда Райли, Томас Ериксон, Неда Антонова, Александър Секулов и други.

В селекцията попадат и

бестселърови заглавия

от нови автори като Ан Наполитано. През 2024 г. ще излязат книгите ѝ “Скъпи Едуард” и “Здравей, красавице”.

“Скъпи Едуард” се появява на пазара през 2020 г. и оглавява класациите. До този момент книгата е продадена на 26 езика. В  началото на годината се появи и минисериал на Apple по романа с участието на Кони Бритън. Тази трогателна и жизнеутвърждаваща история ни напомня да ценим всеки миг и че човек може да открива красотата и смисъла на живота дори след като е изгубил всичко.
Снимка: ХЕРМЕС

“Здравей, красавице” излиза на американския пазар в началото на годината и се превръща във фаворит и на критиката, и на читателите. Обявена е за

книга на годината

на “Ню Йорк Таймс Бук Ревю”, “Вашингтон Пост”, “Тайм”, “Вог”, “Ню Йорк Пост” и “Харпърс Базар”. Заема второ място в категорията “Най-добър роман” на престижните награди на Goodreads с над 60 000 читателски гласа, пише „24 часа“. Продуцентската компания на Мишел и Барак Обама е закупила правата за телевизионната адаптация на романа. Очаква се сериалът да бъде излъчен по Netflix.

Снимка: ХЕРМЕС

Сред акцентите на “Хермес” за 2024 г. се нарежда и бестселърът “Двайсет години по-късно” от Чарли Донли. Той е автор на девет романа в американските класации за бестселъри. Характерни за стила му са динамиката и непредвидимите сюжети. Според Publishers Weekly той ще се превърне в едно от големите имена в света на съспенса.

Актуално

Избрано за вас