Пет от най-добрите филми с Никълъс Кейдж

Снимка: WireImage

Пет от най-добрите филми с Никълъс Кейдж

Снимка: WireImage
Сподели

Той е бил възхваляван, аплодиран, осмиван и злепоставян, но независимо от всичко, носителят на „Оскар“ Никълъс Кейдж е давал всичко от себе си,

влагайки сърцето и душата си във всяка своя филмова роля.

Понякога творческите му решения го отвеждат в сърцето на страната на меметата, но не може да се отрече, изключителния му талант. Участвал е в прочути романтични комедии, съкрушителни драми и, разбира се, в някои от най-големите и добри екшън хитове на 90-те години.

Работил е с големи режисьори като Дейвид Линч, Мартин Скорсезе, Майкъл Бей, Ридли Скот и собствения си чичо Франсис Форд Копола, като е изиграл някои от най-запомнящите се роли в историята на киното.

След като през четирите си десетилетия на актьорска кариера се е справил с всички възможни жанрове, независимо дали спасява Сан Франциско от нападение с химически газ, или се отправя към Лас Вегас за смъртоносен запой, за да играе себе си в метаприключение за собствената си кариера. Тук сме събрали малка част от запомнящите се филми на Никълъс Кейдж, който днес празнува своя 60-ти рожден ден.

От „Лице назаем“ с Джон Траволта; Снимка: AF
  1. „Лице назаем“

Мнозина смятат, че „Лице назаем“ е най-добрият филм на Джон Ву. В него признатият за класик в жанра режисьор среща лице в лице супер звездите Никълъс Кейдж и Джон Траволта. Играта на мишка и котка е изпълнена с много повече напрежение, както никога досега.

За да отмъсти на коравосърдечния убиец на сина си, агентът от ФБР Шон Арчър (Траволта) си прави радикална пластична операция, която му позволява да си смени лицето с това на изпадналия в кома терорист Кастор Трой (Кейдж). Но когато Кастор идва в съзнание и приема идентичността на Шон, истинският Шон започва да живее в невъобразим кошмар.

От „Съкровището“; Снимка: Everett
2. „Съкровището“

Бенджамин Франклин Гейтс (героят на Никълъс Кейдж) е потомък на семейство търсачи на съкровища, който научава за национално съкровище от дядо си.

Съкровището е скрито някъде в страната,

а уликата, водеща към сандъка със съкровището, е шифрована и разпръсната из цялата страна. Сюжетът придобива обрат, когато съучастникът на Бен – Йън, който иска съкровището за себе си, решава да открадне „Декларацията за независимост“, която е следващата улика.

Така двамата стават съперници и се преследват и надпреварват в едно вълнуващото приключение в търсене на съкровището. И нито един не е склонен да се откаже…

От „Семеен мъж“; Снимка: alternate ending
3. „Семеен мъж“

Причудливата романтична комедия „Семеен мъж“ разказва за Джак (Никълъс Кейдж), който навръх Коледа заспива в своя луксозен апартамент в Ню Йорк, но се събужда в Ню Джърси в едно легло с някогашната си любима (Теа Леони), двете си деца и едно огромно куче… Какво, ако беше взел различно решение? Какво, ако беше казал „да“ вместо „не“? Какво, ако имаше втори шанс?

На 27-ите награди „Сатурн“ филмът е номиниран за най-добър фентъзи филм и печели наградата за най-добра актриса за Теа Леони.

Може да се насладите на тази стойностна семейна комедия в стрийминг платформата 7Arts.

От „Град на ангели“; Снимка: Warner Bros.
4. „Град на ангели“

Д-р Маги Райс (Мег Райън) изгубва пациент на операционната маса. Тя преживява тежко загубата и постепенно започва да губи увереност в способностите си на сърдечен хирург. Сет (Никълъс Кейдж), ангелът, изпратен на Земята, за да даде покой на умиращия мъж, бива привлечен от Маги, и изявява желание да разбере какво е да живее в свят, който само може да наблюдава. Когато Сет се материализира в човешки образ и се изправя пред Маги, нейната здрава земна логика се сблъсква с неговата вяра в другия свят. Въпреки това,

любовта им един към друг расте

с всеки изминал миг и идва моментът, в който Сет трябва да реши дали да се откаже от своя статус на ангел и да заживее като човешко същество, или не…

От „Цар на войната“; Снимка: imdb
5. „Цар на войната“

Филмът проследява живота на търговеца на оръжие Юри Орлов. Където и да продава, той винаги е една крачка пред вечно преследващия го агент на Интерпол, конкурентите си и даже клиентите, някои от които са най-големите военни диктатори в света. В крайна сметка обаче, Юри

не може да избяга единствено от собствената си съвест.

Той и брат му Витали са деца на украинци емигрирали в Америка под предтекст, че са евреи. Те започват заедно бизнеса с търговия на оръжия, но тъй като нервите на Витали не издържат на напрежението, Юри остава сам.

Актуално