Диагностицирали Андре Броуър с рак малко преди да почине

Снимка: Chris Pizzello/Invision, via Associated Press

Диагностицирали Андре Броуър с рак малко преди да почине

Снимка: Chris Pizzello/Invision, via Associated Press
Сподели

Актьорът Андре Броуър, който почина в понеделник, неотдавна е бил диагностициран с рак на белия дроб, съобщава АП.

При обявяването на смъртта на двукратния носител на наградата „Еми“ неговият пиар Дженифър Алън съобщи, че актьорът е починал след „кратко боледуване“. По-късно тя потвърди пред в. „Таймс“, че 61-годишната филмова и телевизионна звезда е била

диагностицирана с рак

„преди няколко месеца“.

В „Д-р Хаус“ Броуър изигра ролята на психиатъра д-р Дарил Нолън, който е лекуващ лекар на главния герой Хаус, когато той постъпва за лечение в психиатричната клиника „Мейфийлд“.

Броуър плавно преминаваше между комедийни и драматични роли, като особено завладя публиката в криминалната драма „Отдел „Убийства“: Животът на улицата“ и в комедията „Бруклин 9-9“. В тях той изигра двама емблематични телевизионни детективи –  безкомпромисния Франк Пембълтън и обичания капитан Рей Холт.

Първата си награда „Еми“ Броуър печели за ролята си в новаторския сериал „Убийство“. Втората е за превъплъщението му в антагонист в минисериала „Крадец“ на канал Еф Екс от 2006 г.

Преди „Бруклин 9-9“ актьорът жъне успех като комедийна звезда заедно с Рей Романо и Скот Бакула. Те участват в „Мъже на средна възраст“. Драмата разказва за живота на група приятели от колежа, които се справят с разочарованията на средната възраст.

Актьорът участва и във филмите „Агент Солт” (2010), „Мъглата“ (2007) и „Първичен страх“ (1996).

Актуално

Избрано за вас