Актьор от „Д-р Хаус“ и „Бруклин 9-9″почина на 61 години

Снимка: JEFF KRAVITZ/FILMMAGIC

Актьор от „Д-р Хаус“ и „Бруклин 9-9″почина на 61 години

Снимка: JEFF KRAVITZ/FILMMAGIC
Сподели

На 61-годишна възраст почина американският актьор Андре Броуър, съобщи списание „Върайъти“, цитирано от АП.

Актьорът е починал на 11 декември в резултат на кратко боледуване. Смъртта на Броуър е потвърдена пред изданието от неговия агент Дженифър Алън.

Актьорът участва в телевизионни сериали като „Д-р Хаус“ (2004-2012), „Мъже на средна възраст“ (2009 – 2011), „Закон и ред: Специални разследвания“ (2011 – 2015) и „Бруклин 9-9“ (2013-2021).

Участва и във филмите „Мъглата“ (2007), „Агент Солт” (2010) и „Първичен страх“ (1996). Броугър е номиниран за две награди Primetime Emmys за поддържаща мъжка роля за „Мъже на определена възраст“.

Роден в Чикаго, Броугър завършва Станфордския университет и „Джулиард“.

Първата му роля на екрана е на съветски войник във филма „Слава“. В него  той се превъплъщава в Томас Сърлс – чернокож мъж, който се присъединява към първия полк, сформиран единствено от цветнокожи. В екранизацията, възродила „Коджак“, той играе помощника на главния герой. Малко по-късно започва работа по „Отдел Убийства“: Живот на улицата“.

Играе и детектив в „Хак“ от 2002 до 2004 г., след което сменя ролята си на психиатър в „Д-р Хаус“.

Продължава да се снима в игрални филми. Портфолиото му на актьор бързо се увеличава след приемането на роли в „Град на ангели“, „Честота“, „Посейдон“, „Първичен страх“, „Дуети“, „Мъглата“, „Фантастичната четворка: „Възходът на Сребърния сърфист“, „Сол“ и „Играчът“.

Той споделя пред Variety, че семейството му е по-важно от главните роли.

„Мисля, че кариерата можеше да обхване повече дисциплини като режисура и продуциране. Това обаче щеше да е за сметка на собствения ми живот“.

Актуално

Избрано за вас