Антъни Хопкинс отново пред камера на 86: Снима се във филм за фамилия Мазерати

Снимка: EVERETT COLLECTION

Антъни Хопкинс отново пред камера на 86: Снима се във филм за фамилия Мазерати

Снимка: EVERETT COLLECTION
Сподели

На 86 Антъни Хопкинс няма намерение да се оттегля от киното и вече е ангажиран за следващата си роля. Актьорът ще се снима в биографичния филм „Мазерати: Братята“ (Maserati: The Brothers). Това е англоезична продукция за семейството зад луксозната италианска марка автомобили.

Хопкинс ще влезе в образа на италиански богаташ, който финансира мечтите на тримата братя. Режисьор на проекта е Боби Мореско. Продуцент е Андреа Иерволино, работил по филмите „Ламборгини: Човекът зад легендата“ и „Ферари“ с участието на Адам Драйвър и Пенелопе Крус.

Снимките ще се проведат в Болоня. Главните роли на братята Мазерати вече са заети, но имената на актьорите не се съобщават.

Компанията започва през 1914 г. в гаража на Алфиери, Еторе и Ернесто. Популярната емблема на марката е реплика на тризъбеца от фонтана на Нептун в Болоня. Днес позната с луксозните си автомобили,

в началото компанията се развива в света на автомобилните състезания.

Първата им „Гран При“ кола, шофирана от Алфиери, претърпява ужасяващ инцидент на състезание от 1927 г. Шофьорът оцелява, но пет години по-късно умира от усложнения от нараняванията си. През 1937 г. братята продават мажоритарния дял на компанията. Днес тя е собственост на „Фиат“, уточнява „Площад Славейков“.

Антъни Хопкинс последно участва в сериала „Обречените да умрат“, където е в образа на възрастния император Веспасиан. На екран се очакват още две негови роли – на доктора злодей в нова адаптация на „Островът на доктор Моро“ и на Хендел в „Кралят на Ковънт Гардън“, биографичен филм за композитора.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас