Apple TV+ и Sony Pictures снимат хитов сериал у нас

Снимка: Apple TV+

Apple TV+ и Sony Pictures снимат хитов сериал у нас

Снимка: Apple TV+
Сподели

Сериалът „За цялото човечество“  e сред  първите продукции, финансирани по схема за държавна помощ за възстановяване на разходи за производство на филми и сериали. Очаква се  тази мярка да привлече продукции от цял свят, които да снимат у нас. „За цялото човечество“ е изключително популярен сериал на Apple TV, продуциран от Sony Pictures Entertainment, който сега навлезе в своя IV-ти сезон,

частично заснет в България, пресъздавайки Съветския съюз

разпаднал се през 1989 г. Сериалът разкрива алтернативна история, описваща „какво щеше да се случи, ако глобалната космическа надпревара никога не беше свършила“. Заглавието е вдъхновено от лунната плоча, оставена на Луната от екипажа на Аполо 11, която гласи отчасти „Ние дойдохме с мир за цялото човечество“.

Освен хитовия сериал,

още 5 проекта получиха финансиране по схемата.

Сред тях е култовата анимация, излъчвана по HBO Max – „Вечните войни на еднорога“.

Към днешна дата ИА „Национален филмов център“ администрира общо шест схеми и въпреки натрупаните проблеми през годините всички са работещи. Тази година се проведоха всички планирани конкурси и спечелилите филми очакват своята реализация.  Шест  български сериала вече са сключили договори и ще очакваме през 2024 година „да имат среща“ със своята публика.

По останалите 4 администрирани от Агенцията конкурса са сключени общо 245 договора. Това индикира, че България се превръща в притегателен център за копродукция сред всички държави от региона.

През март 2024 година  се очаква у нас да бъде проведена среща между всички директори на филмови центрове от Балканския полуостров.

Актуално

Избрано за вас