Племенник на Майкъл Джексън ще изиграе Краля на попа в нов филм

Снимка: ARAYA DIAZ/GETTY, FRANK EDWARDS/FOTOS INTERNATIONAL/GETTY

Племенник на Майкъл Джексън ще изиграе Краля на попа в нов филм

Снимка: ARAYA DIAZ/GETTY, FRANK EDWARDS/FOTOS INTERNATIONAL/GETTY
Сподели

Историята на Майкъл Джексън излиза на голям екран през следващата година. Lionsgate обяви, че предстоящият биографичен филм за певеца ще излезе по кината на 18 април 2025 г., съобщава Variety.

„Филмът представя триумфа и трагедиите, съпътствали живота на Краля на поп музиката в епичен, кинематографичен мащаб – от човешката му страна и личните му борби до безспорния му творчески гений. Както никога досега, публиката ще се запознае отвътре с един от

най-влиятелните артисти и новатори,

които светът някога е познавал“, изтъкват създателите на лентата.

Антоан Фукуа от „Тренировъчен ден“ е режисьор на предстоящата продукция, а племенникът на Джексън – Джаафар Джексън, ще се превъплъти в ролята на изпълнителя. Младото момче е син на по-големия брат на Майкъл – Джърмейн Джаксън. Сценарият дело на Джон Логан от „Гладиатор“.

„Невероятно е колко много Джаафар прилича на Майкъл„, казва Фукуа пред Entertainment Weekly. „Звучи като него,

танцува като него,

пее. Наистина е странно. Греъм Кинг, който е фантастичен продуцент, го намери и ми го представи, а аз бях поразен”.

Към продуцентския екип се присъединят още Джон Бранка и Джон МакКлейн, съизпълнители на наследството на Джексън. Биографичният филм трябва да обхване всички аспекти от живота на певеца. Засега не е известно дали във филма ще бъдат разгледани противоречията, свързани със живота на изпълнителя.

В края на живота му и след смъртта му срещу Джексън са повдигнати обвинения в сексуално насилие над деца. Кралят на попа умира през 2009 г. на 50-годишна възраст.

През 2003 г. той е арестуван по обвинение в посегателство над деца, въпреки че през 2005 г. е оправдан по тези обвинения. След смъртта си през 2013 г. Джексън е обвинен в сексуално насилие от две лица. Във връзка с обвиненията през 2019 г. HBO пуска документалния филм на „Leaving Neverland”.

Актуално

Избрано за вас