Кристофър Нолан: „Опенхаймер“ е най-успешният ми филм

Снимка: JULIEN DE ROSA/AFP VIA GETTY IMAGES

Кристофър Нолан: „Опенхаймер“ е най-успешният ми филм

Снимка: JULIEN DE ROSA/AFP VIA GETTY IMAGES
Сподели

Режисьорът Кристофър Нолан определи биографичната драма „Опенхаймер” за „най-успешния“ филм в кариерата си. Лентата, разказваща историята на изобретението на Робърт Опенхаймер – атомната бомба, е първият му филм с рейтинг R от 20 години насам, както и най-дългият в каталога му.

„Току-що направих тричасов филм за Робърт Опенхаймер, който е с рейтинг R и наполовина черно-бял. Той

спечели милиард долара.

Мисля, че филмите се справят чудесно“, заяви той в интервю за списание Empire.

Нолан подчерта, че работи в бранша вече 20 години, а също и че „Опенхаймер” е най-успешният му филм в Обединеното кралство.

„Чувствам се

отлично за състоянието на филмовия бизнес,

въз основа на собствения си опит. Но също така и защото виждам как пробиват други филми и как публиката се връща”, отбеляза режисьорът, цитиран от БГНЕС.

Нолан сподели пред изданието, че е изпитал някои реакции на публиката от първа ръка, когато се е промъкнал заедно със съпругата си Ема Томас,са се промъкнали на няколко публични прожекции на последния му блокбъстър през лятото. Той каза, че е било „забележително преживяване да види как се разиграват сцените пред препълнена зала.

„Беше чудесно да видя желанието на зрителите да бъдат изненадани, да видят нещо ново, да видят нещо, което не са знаели, че искат, това винаги е било най-мощната сила в театралното кино“, обобщи той.

Актуално

Избрано за вас