Кристофър Нолан спечелил $100 млн. от „Опенхаймер“

Снимка: AFP

Кристофър Нолан спечелил $100 млн. от „Опенхаймер“

Снимка: AFP
Сподели

Кристофър Нолан ще бъде щедро възнаграден за приноса си „Опенхаймер“ да се увенчае с общо седем награди „Оскар“ на церемонията от 10 март. Режисьорът ще получи над 100 млн. долара за работата си като режисьор, сценарист и продуцент на филма, твърдят източници на „Варайъти”.

Нолан грабна две статуетки от Американската филмова академия – една за режисура и една за най-добър филм, която си поделя с другите двамата продуценти на „Опенхаймер” – съпругата си Ема Томас и Чарлс Роувън. Въпросните 100 млн. долара са крайна сума, съставена от

хонорар и бонуси от продажбата на билети.

Той получава и допълнително възнаграждание от студиото „Юнивърсъл” за двата си „Оскара”.

Заплащането на режисьора е колкото бюджетът на целия „Опенхаймер“, отбелязва „Варайъти“. Биографичният разказ за „бащата на атомната бомба“ тръгна по кината на 19 юли и отчете 958 млн. долара от световния боксофис. В предстоящия уикенд хиляда избрани кина в САЩ отново ще върнат заглавието в афиша си. Той ще бъде рекламиран като

най-добрият филм, спечелил „Оскар“.

Очаква се, че това ще даде тласък за преминаването на 1 млрд. долара от продажба на билети. След края на втория тур киноразпространение, за Нолан ще последва нов бонус, предаде „Площад Славейков“.

Междувременно една от най-обсъжданите теми в Холивуд в момента са бъдещите планове на режисьора. Някои предполагат, че следващият му проект ще бъде римейк на трилъра „Затворникът“. Според други обаче той ще се заеме с изцяло нов сценарий.

Актуално

Избрано за вас