Килиън Мърфи ще участва в миньорската драма „Blood Runs Coal“

Снимка: Getty Images

Килиън Мърфи ще участва в миньорската драма „Blood Runs Coal“

Снимка: Getty Images
Сподели

Килиън Мърфи отново се възползва от нехудожествената литература за своята работа. След като спечели „Оскар“ за най-добър актьор за филма „Опенхаймер“, актьорът се ангажира да участва и в продуцира Blood Runs Coal. Тя ще бъде адаптация на нехудожествената книга, която Universal придоби, пише The Hollywood Reporter.

Проектът се основава на книгата „Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America“ (2020 г.). Книгата на автора Марк А. Брадли

проследява убийството през 1969 г.

на организатора на миньорския профсъюз Джоузеф „Джок“ Яблонски. Той е убит в дома си заедно със съпругата и дъщеря си. Деянието е следствие от кампанията на Яблонски срещу корумпиран профсъюзен лидер и предизвиква продължително разследване, което разкрива съмнителни сделки във въгледобивната промишленост.

Продуценти на филма са Джон Дейвис и Джордан Дейвис с компанията Davis Entertainment и Мърфи и Алън Молони с Big Things Films. Брадли ще бъде изпълнителен продуцент.

Снимка: Getty Images
Мърфи е по-зает от всякога

след главната си роля във филма „Опенхаймер“ в ролята на Джей Робърт Опенхаймер, бащата на атомната бомба. Той е ангажиран с работата по трилогията за продължението на „28 дни по-късно“, зомби филм от 2002 г. Тази лента постави началото на кариерата му. Освен това – работи и по филма Peaky Blinders, който ще последва дългогодишния гангстерски телевизионен сериал.

Джез Бътъруърт и Джон-Хенри Бътъруърт ще адаптират сценария за Blood Runs Coal. Дуото е работило по Edge of Tomorrow, като Джез Бътъруърт е известен и с филма за Джеймс Бонд „Спектър“ и Ford V Ferrari. А сред творбите на Джон-Хенри Бътъруърт са Get On Up и Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Актуално

Избрано за вас