Килиън Мърфи се завръща във филмова адаптация на Peaky Blinders

Снимка: Alamy

Килиън Мърфи се завръща във филмова адаптация на Peaky Blinders

Снимка: Alamy
Сподели

Две години след финала на сериала Peaky Blinders, Килиън Мърфи ще се завърне за предстояща филмовата адаптация, потвърди създателят му Стивън Найт.

Снимките на филма ще започнат през септември в студиото Digbeth Loc в Бирмингам. Действието ще се развива по време на Втората световна война.

По време на премиерата на новия си сериал по BBC This Town Стивън Найт потвърди пред BirminghamWorld, че ирландският актьор ще се превъплъти в ролята на гангстера Томи Шелби.

Найт каза за Мърфи:

„Той определено се завръща за тази роля.

Ще го снимаме през септември съвсем наблизо в Дигбет“.

Тази новина идва след като Мърфи сподели ентусиазма си за проекта по-рано този месец. Той каза пред Irish Star: „Винаги съм казвал, че ако Найт представи сценарий, който знам, че може да изпълни, защото е толкова феноменален писател, ще бъда там“.

Снимка: BBC

47-годишният Мърфи обаче спомена, че героят му може да е остарял, като добави: „Ако искаме да гледаме 50-годишния Томи Шелби, аз ще бъда там. Нека го направим“.

Шестият и последен сезон на Peaky Blinders се развива през 1933 г., преди началото на Втората световна война, така че

филмът ще се върне към героите няколко години по-късно.

В скорошно интервю за Esquire Найт споделя: „Знам точно за какво става дума във филма. И знам какви две истории ще разкаже. Как ще се развие историята, не знам“.

Той продължава: „Филмът ще се превърне в истинска история: „Какво ще се случи след това, искам това да зависи кинот филма. Всички знаем, че някой ще се появи – мисля, че знам кой ще бъде той“.

Съобщава се, че

Netflix разработва и два spin-off сериала

от награждавания сериал. Те ще проследят действията на клана Шелби в Бостън, и предистория за живота на младата Поли Грей, представена в оригиналния сериал от Хелън МакКрори.

Новината за завръщането на Килиън Мърфи в ролята му от сериала идва след като актьорът спечелиОскарза последната си роля в „Опенхаймер“.

Актуално

Избрано за вас