„Деца на времето“: премиера на новия сезон на сериала

Снимка: Ангелина Грозева

„Деца на времето“: премиера на новия сезон на сериала

Снимка: Ангелина Грозева
Сподели

Да се създава кино за деца от деца е едно голямо предизвикателство, което изисква голяма отдаденост. Сериалът Деца на времето“ вече успешно поема към своя втори сезон. Сюжетът и сценарият на Силвия Васева изграждат едни интересни истории както за деца, така и за възрастни. Балансът между забавление, образование и поука от видяното пред екрана е постигнат. Обстоятелствата се завъртат около една

„машина на времето“,

която балансира между реалността и чудесата и е важно обстоятелство за срещата ни с миналото и образователния ефект на сериала:

Благодаря на всички, които стоят зад този проект. Създаването на кино за деца е изключително предизвикателно, защото трябва да се намери баланс между образование и забавление. Децата учат много от това, което виждат на екран, затова е отговорност към нас сценаристите и продуцентите да ги провокираме и да им даваме примери с модели на поведение„, споделя продуцентката и сценаристка Силвия Васева.

Чрез „машината на времето“ в първи сезон децата се отвеждат на различни приключения в историята. Във втори сезон се очаква да стигнат и до Титаник. А епизод едно на сериала ни телепортира до Мароко – малкия Митко, и нас, зрителите. Създателят на машината на времето е персонажът Хари, в който успешно се превъплъщава възпитаникът на Стефан Данаилов

актьорът Антон Порязов.

В сериала той е в ролята на бащата на малкия Митко. За него предизвикателство е да бъде добър баща и да успее да представи машината на времето пред света.

Отдавна не е имало детски сериал, в който децата да са главните герои. Всеки, който виждате в екипа, е дал максимума от себе си това да се случи. И аз много се вълнувам, че имаме такъв резултат.“ сподели той на премиерата.

Снимка: @decanavremeto

Хари е изправен и пред проблема да върне съпругата си при себе си. Друг интересен персонаж е Ева, а в тази роля влиза Християна Стоименова, възпитаничка на друга голяма икона в българското кино и театър – Цветана Манева. Християна ни е позната от филма „Сбогом, Джони“ на режисьора Константин Буров и на сценариста Марин Дамянов. Основната сюжетна линия във филма поставя „в полето“ битката между доброто и злото в самите нас. Християна е и изпълнителен продуцент на филма, защото освен актьорската работа, е изкушена от процеса на работа в киното.

Снимка: Християна Стоименова
Един от най- колоритните образи

в лентата е този на Джъръм, в чиято роля влиза Денис Христофоров. Със зоркото си око и критичния си поглед, той има нелеката задача да се увери в големите способности на „машината на времето“, за да може да я представи на света. Въпрекис че в началото е скептичен към творението на Хари, когато вижда способностите на машината с очите си, няма как да не възкликне – „изключително невероятно“.

На премиерата на първи епизод от сериала присъстваха и всички деца, участвали в лентата. Повечето от тях са възпитаници на „Kids Film Academy“, където редовно се обучават за тънкостите на актьорската професия и киното. Малките таланти имаха и своята първа премиера, а вълнението за родители и близки беше голямо.

Режисьор на първи сезон е Дико Бучуков, а на втори – Сергей Василев. Оператор на новия сезон е Никола Александров. Предстои сериалът да се излъчи по Българската национална телевизия.

Актуално