След 10 години X-Men се завръща като анимационен сериал по Disney+

Снимка: Variety

След 10 години X-Men се завръща като анимационен сериал по Disney+

Снимка: Variety
Сподели

За първи път от повече от 10 години насам се появи нов анимационен сериал за X-Men, предаде Variety.

Първият трейлър на X-Men ’97 на Disney+ е тук и продължава историята от класическия анимационен филм от 90-те години X-Men: The Animated Series. Той започва да се излъчва

по Disney+ на 20 март.

Любимият сериал от 90-те се излъчва в продължение на пет сезона от 1992 до 1997 г. Предстоящите серии са по същество шести сезон на сериала, който започва след финала на сериала от 1997 г., „Денят на дипломирането“, в който професор Чарлз Ксавие умира. Новият трейлър показва членовете на бандата – Циклоп, Върколак, Морф, Роуг, Звяр, Гамбит, Джубили, Бишъп и други, които продължават да се справят с положението след смъртта на професор Х.

„Трябва да сме нащрек,

професорът ни повери мечтата си“,

казва Циклоп на екипа си, докато кадрите показват протести срещу мутантите по улиците и ковчега с професор Х, спуснат в земята. Екипът се сражава с гигантски роботи „Сентинел“, а финалът на шоуто разкрива, че злият Магнито е поел контрола над всичко, което е създал професор Х, като се е сдобил с последната му воля и завещание.

Снимка: Variety

X-Men: The Animated Series е един от първите големи сериали на Marvel, който

изстрелва X-Men на върха.

След приключването му X-Men: Evolution пресъздава отбора като тийнейджъри и се излъчва в периода 2000-2003 г. Последван е от краткия сериал Wolverine and the X-Men през 2009 г.

През 2011 г. са излъчени два японски аниме сериала, но след това героят на Върколакът изчезва от телевизионния екран. След като Disney придобива Fox, това проправя пътя на X-Men към филмовата вселена на Marvel.

Заедно с „Дедпул и Върколакът“, които ще излязат по кината това лято, това ще бъде огромна година за X-Men в Marvel вселената.

Бо ДеМайо е главен сценарист на предстоящия сериал. Епизодите са режисирани от Джейк Касторена, Чейс Конли и Еми Йонемура.

Трейлъра на новия сериал може да гледате тук.

Актуално

Избрано за вас