„Дни на визуалната наука“ – за важните теми в обществото

„Дни на визуалната наука“ – за важните теми в обществото

Сподели
Първото издание на инициативата „Дни на визуалната наука“  засяга важни теми за обществото и ще се провежда от днес (29 февруари) до 2 март. Прожекциите ще се състоят в специално изграден купол, разположен на територията на Арена София – бул „Асен Йорданов“ 1.
В програмата ще имате възможност да се потопите в света на науката чрез специални прожекции. Те ще представят 360 – градусови имърсивни преживявания. Основани на научни факти, продукциите ни пренасят в най-горещите точки на планетата. Цялостното впечатление от това пътуване създава реална представа за трудностите, пред които е изправен светът.
Дни на визуалната наука e инициатива на ESG Lab и Центъра за визуална наука „Калейдоскоп“ към Стопански факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Основната ѝ цел е чрез визуалното и сетивно въздействие да се постави акцент върху темите, свързани с
опазването на околната среда, енергия,
вода, храна, отпадъци, биоразнообразие и обезлесяване, бедност, мир, сигурност и други.
Снимка: Фейсбук
Автор на въздействащите произведения
е един от пионерите в областта на 3D мапинга в Европа MP-STUDIO. В 16-годишната си история студиото е преобразявало едни от най-известните фасади в света, а в България е известно с организирането на първия Фестивал на светлините LUNAR, който от 2022 г. насам превръща в произведения на изкуството емблематични сгради и градски пространства в столицата.
Филмите са с висока степен на сетивно въздействие. Достъпът на деца под 12 години ще бъде ограничен. Институционален партньор на инициативата е Министерството на младежта и спорта.  Местата и прожекциите са ограничени. Запазете още сега своя безплатен билет тук: https://bit.ly/49jwtsa

Актуално

Избрано за вас