„Домът на дракона“ се завръща с втори сезон през август

Снимка: HBO

„Домът на дракона“ се завръща с втори сезон през август

Снимка: HBO
Сподели

Звездата от „Домът на дракона“ Мат Смит заяви, че според него вторият сезон на сериала ще излезе през август 2024 г., съобщи IGN. Първият сезон бе излъчен през 2022 г. и феновете чакат с нетърпение продължението на сериала.

Засега HBO запазва мълчание по темата, въпреки че сериалът е един от малкото незасегнати от стачките на актьорите и сценаристите през 2023 г. Причината за това е, че до голяма степен в лентата участват британски актьори. Досега е пуснат само един тийзър, както и няколко плаката на продължението, предаде БГНЕС.

Сериалът е адаптация по книгата на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“. Писателят споделя, че е гледал първите два епизода и ги описва като „мощни, емоционални, изтръгващи, сърцераздирателни и много мрачни“.

Във втория сезон ще видим продължението на историята на Дом „Таргариен“ два века преди събитията в култовия хитов сериал „Игра на тронове“. Новите епизоди обещават повече конфликти между враждуващите фракции, представени в първия сезон, както и повече дракони.

Докато виждаме сцени на интензивни битки се чува гласът на Рейнис Таргариен (Ив Бест), който казва: „Няма война, която да е толкова омразна за боговете, колкото война между роднини. Няма война, която да е толкова кървава, колкото война между дракони“.

Във втория сезон на „Домът на дракона“ ще се завърнат повечето от основните актьори от първия сезон. Изключение са: Мили Алкок, Емили Кери и Пади Консидайн, които по един или друг начин са напуснали сериала.

Актуално

Избрано за вас