Доминик Сеса от The Holdovers ще играе известния готвач Антъни Бурдейн

Снимка: Getty Images

Доминик Сеса от The Holdovers ще играе известния готвач Антъни Бурдейн

Снимка: Getty Images
Сподели

След ролята си в спечелилата „Оскар“ драма The Holdovers („Заседнали“) Доминик Сеса изглежда е намерил следващия си високопрофилен проект. Според източници на Deadline той ще играе

ролята на покойния готвач Антъни Бурдейн в биографичния филм „Тони“

на номинираната за „Оскар“ продуцентска компания Star Thrower Entertainment.

През 80-те и 90-те години на миналия век Бурдейн се занимава с готвене в различни ресторанти в Манхатън, включително е главен готвач в Brasserie Les Halles, но именно колекцията му от есета за грозните тайни на ресторантите го прави известен. След публикуването им в The New Yorker

Бурдейн веднага се превръща в звезда на медийната хранителна сцена

благодарение на откровения си тон, с който аудиторията не е свикнала.

Доминик Сеса (ляво); Антъни Бурдейн (дясно); Снимка: Getty Images

Започва да води редица телевизионни предавания, но поредицата на Travel Channel „Антъни Бурдейн: No Reservations“ му донася успех, който го превръща в звезда през осемте сезона на своето съществуване. Бурдейн се самоубива през 2018 г.

Не е известно кой момент от живота му ще бъде засегнат в този проект.

Компанията Star Thrower не е чужда на биографичните филми, тъй като е продуцент на филма „Крал Ричард“. Продукцията получи номинация за „Оскар“ за най-добър филм и награда за главна мъжка роля за Уил Смит. Компанията току-що завърши продукцията на филма Eternity на A24.

Що се отнася до Сеса, изгряващият актьор има възможност да избира между различни проекти след участието си във филма на Александър Пейн The Holdovers. Докато колегите му Пол Джамати и Да’Вайн Джой Рандолф получиха номинации за „Оскар“ – Рандолф в крайна сметка спечели – Сеса спечели силни отзиви след фестивалната премиера на филма.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас