Ема Стоун ще участва и в следващия проект на режисьора Йоргос Лантимос

Ема Стоун, Йоргос Лантимос и Джеси Племънс; Снимка: Getty Images

Ема Стоун ще участва и в следващия проект на режисьора Йоргос Лантимос

Ема Стоун, Йоргос Лантимос и Джеси Племънс; Снимка: Getty Images
Сподели

Йоргос Лантимос не може да спре да работи с носителката на „Оскар“ Ема Стоун и

отново избира актрисата за главна героиня в следващия си проект „Бугония“.

В драмата ще участва и Джеси Племънс, който заедно със Стоун се появява в предстоящия “Kinds of Kindness“ на Лантимос. Филмът имаше своята премиера в петък (17 май) на тазгодишния филмов фестивал в Кан.

Бугония“ разказва за двама обсебени от конспирации млади мъже,

които отвличат високопоставения изпълнителен директор на голяма компания, убедени, че тя е извънземно, което иска да унищожи планетата Земя. Сценарият е дело на сценариста на “Succession“ и “The Menu“ Уил Трейси.

Ема Стоун, Йоргос Лантимос и Джеси Племънс; Снимка: Getty Images

Focus Features спечели правата за разпространение на проекта в страната. Universal Pictures ще разпространи филма в глобални територии.

Бугония“ е базиран на корейския филм от 2003 г. “Save the Green Planet“.

Йоргос Лантимос е кинематографичен визионер с изключителен стил, който завладява публиката по целия свят. Не бихме могли да бъдем по-развълнувани да си партнираме с него, Ема и невероятните екипи на Element, Square Peg и CJ ENM, за да пресъздадем тази заплетена и мрачно забавна история“, каза шефът на Focus Features Питър Куявски.

„Развълнуван съм да представя интригуващата история,

вкоренена в скритото бижу на корейското кино, в сътрудничество с идеалния екип от таланти и продуценти, заедно с надеждното студио. Очаквам, че Йоргос ще разпали динамичен химически синтез с уникалния си стил и новостта на разказа“, допълва един от продуцентите (CJ ENM).

Снимка: Yorgos Lanthimos

В творчеството на Йоргос Лантимос влизат „Кучешки зъб“, номинираният за „Омар“, „Убийството на един свещен елен“, „Фаворитката“ и триумфалният „Клети създания“, който тази година спечели 11 номинации за „Оскар“ и четири награди, включително за най-добра актриса за Стоун.

Актуално

Избрано за вас