Февруари – месецът на любовта и киното: Какво да гледаме?

Снимка: Pixabay

Февруари – месецът на любовта и киното: Какво да гледаме?

Снимка: Pixabay
Сподели

През тази година февруари няма да бъде единствено месецът на любовта, но и на киното. Защо? Премиерните заглавия, които ще видим на голям екран, обещават за всекиго по нещо. Биографична лента, супергеройско приключение, анимация, комедия, екшън и шедьовър, награден с престижни международни награди, ще зарадват българската публика.

Снимка: Getty Images
„Боб Марли: One Love“
Режисьор: Рейналдо Маркъс Грийн
В ролите: Кингсли Бен-Адир, Лашана Линч

„Боб Марли: One Love“ представя личния път и творчеството на великия изпълнител. Филмът не пропуска да посочи откъде е започнал творческият път на Марли – Ямайка.  Във фокуса му е и вдъхновяващото поколенията посланието за любов и единство на певеца. За първи път ще имаме възможността да видим на голям екран силната история на Боб за преодоляването на трудностите и пътя, който се крие зад революционната му музика. Филмът е продуциран в партньорство със семейство Марли.

Очаквайте в кината от 16 февруари

Снимка: Forum Film
„Мадам Уеб“
Режисьор: С. Дж. Кларксън
В ролите: Дакота Джонсън, Сидни Суини, Селест О’Конър, Изабела Мърсед, Тахар Рахим, Майк Епс, Ема Робъртс, Адам Скот

„Мадам Уеб“ ни запознава с Касандра Уеб – парамедик в Ню Йорк, която след близка среща със смъртта се сдобива с ясновидски способности. След почти фаталното преживяване, тя се оказва принудена да се изправи срещу мрачни тайни от своето минало. За целта тя се свързва с  три млади жени, които са предопределени за велики дела в бъдещето.

Излиза премиерно на голям екран на 16 февруари. 

Снимка: kinomania.bg
„Анатомия на едно падане“

Режисьор: Жюстин Трие

В ролите: Сандра Хюлер, Самуел Тайс, Суон Арло, Джени Бет

Сандра, Самюел и синът им Даниел, който е с увредено зрение, живеят в отдалечен планински район. Един ден Самюел е открит мъртъв пред дома си. Неочакваната му смърт поражда десетки въпроси, най-важният от които е – как се е стигнало до фаталния му край. Главен заподозрян се оказва съпругата му Сандра, която ще се опита да докаже невинността си пред съдебното жури.  Най-големият ѝ съдник обаче ще се окаже собственият ѝ син.

Филмът, награден със „Златна палма“ на Фестивала в Кан, ще се излъчва в кината у нас от 9 февруари.

По големите екрани вече са три от премиерните заглавия за месец февруари.

Снимка: Forum Film
„Аргайл: Супершпионин“

Режисьор: Матю Вон

В ролите: Брайс Далас Хауърд, Сам Рокуел, Хенри Кавил, Джон Сина, Дуа Липа, Брайън Кранстън, София Бутела, Ариана ДеБоуз, Катрин О‘Хара, Самюъл Л. Джаксън

Запознайте се с Ели Конуей – уединена авторка на поредица от шпионски романи, чиято идея за блаженство е нощ, прекарана у дома пред компютъра в компанията на нейната котка Алфи. Но когато

Измисленият сюжет  от последната книга на писателката Ели Конуей става реалност. Самата тя бива въвлечена в опитите на художествения си герой агент Аргайл да разкрие опасен синдикат. Придружавана от котарака Алфи и тайния агент Ейдън, тя се впуска в шеметна надпревара по цялото земно кълбо в опит да остане една стъпка пред убийците.

Снимка: Кино „Арена“
„Бързия Чарли“
Режисьор : Филип Нойс
В ролите: Пиърс Броснан, Морена Бакарин, Гбенга Акиннагбе, Тоби Хъс, Джейкъб Гродник, Шарон Глес, Джеймс Каан

Чарли Суифт се сблъсква със сериозен проблем – човекът, който е убил, е обезглавен. По нареждане на новия безмилостен шеф на мафията – Бегар Меркадо, Чарли трябва да докаже, че това e набелязаната мишена и да идентифицира тялото. Тогава се появява Марси Крамър  – бившата съпруга на жертвата и човекът с уменията, от които Чарли има нужда.

Снимка: Alexandra Films
„Снежни топки“

Режисьор: Жан-Франсоа Пулио

С гласовете на: Ballan, Искрен Пецов, Играта, Йоанна,  Радинела Тотева, Емилия Петкова, Мартин Пашов

Деца от малко селце решават да си спретнат масов бой със снежни топки. 11-годишните Люк и Софи стават „генерали“ на двата отбора. Софи и нейният отбор защитават сложна снежна крепост от отбора на Люк. Която и страна да завладее кралството в края на почивката, печели. След много планове и стратегии за победа Люк приема ролята си на лидер все по-сериозно. След неочакван обрат, състезанието е доведено до внезапен край.

Актуално

Избрано за вас