Нов филм ще разказва историята на „Чернокожата Барби“

Снимка: COURTESY OF NETFLIX

Нов филм ще разказва историята на „Чернокожата Барби“

Снимка: COURTESY OF NETFLIX
Сподели

 „Чернокожата Барби“ е новият филм на Netflix, който ще излезе средата на юни. В него се разказва  историята на създаването на емблематични кукли,

създадени по подобие на чернокожи жени.

Продукцията  включва  основно интервюта с жените, които са  създали тези играчки за Mattel.

Лагерия Дейвис е режисьор на  филма, вдъхновена от историята на нейната пралеля,  афроамериканката Беула Мей Мичъл, която работила за Mattel и имала смелостта да попита съоснователката на компанията Рут Хандлър за  създаването на кукла, която да прилича на нея.

„Ако преминеш през живота си, детството си и никога не си виждал нещо, направено по твой образ и подобие, това може да развие травми“, казва изпълнителният продуцент Шонда Раймс, когато представи трейлъра. По-късно добавя

„Мисля, че „Чернокожата Барби“ е вълшебница“.

Тази революция в производството на играчки е оказала огромно влияние върху развитието на марката Барби и са допринесли за нейния успех в наши дни.

Снимка: COURTESY OF NETFLIX

Кити Блек Пъркинс е дизайнерката на куклата. Тя казва в предстоящия документален филм

„Създадох чернокожата Барби, за да отразява цялостния облик на чернокожата жена“.

„Чрез разказите на тези харизматични дами документалният филм разкрива как се появява първата чернокожа Барби през 1980 г. Филмът доказва, че куклите могат да бъдат решаващи за формирането на идентичност и въображение“, гласи посланието на продукцията.

Актуално

Избрано за вас